Mobiteli

Kako spasiti mobitel koji je pao u vodu?

kako-spasiti-mobitel-koji-je-pao-u-vodu

Mobitel, uređaj bez kojeg bi današnji život izgledao nezamisliv, posjeduje gotovo svatko.

Mobitel, uređaj bez kojeg bi današnji život izgledao nezamisliv, posjeduje gotovo svatko. Ukoliko vam se kojim slučajem našao ispod površine vode, prije nego li ga bacite isprobajte tehniku da ga oživite, no kao i kod ljudskog života oživljavanje treba biti što brže, promptnije i kako je opisano u nastavku…

1.) NE pali mobitel! Nemojte pokušavati upaliti mobitel, voda je vodič i prekida strujne krugove na vašem mobitelu, pa stoga ga nikako nemojte paliti samo kako bi provjerili je li radi.

2.) Izvadite bateriju i SIM karticu. Ovime želimo spriječiti uništavanje strujnih krugova, jer dok god je baterija unutra, uređaj se napaja. Ako se vlasnik iPhone-a nažalost ovaj korak je neizvediv za vas… možemo vam samo zaželjeti sreću i savjetovat da krenete na treći korak.

mobitel-u-vodi1

3.) Uronite uređaj u slatku vodu. Ako vam je mobitel upao u more, tj. slanu vodu, potrebno ga je isprati u slatkoj vodi, jer sol uzrokuje koroziju i hrđu na vodovima vašeg mobitela. Obična voda isprati će svu sol s njega.

mobitel-u-vodi2

 

4.) Sušenje. Protresite mobitel koliko možete kako biste izbacili vodu koja se nalazi ispod plastike. Sada bi mogao poslužiti fen koji ima opciju hladnog sušenja jer nikako ne preporučujemo korištenje vrućeg zraka, kompresor ili sprej sa stlačenim zrakom. Ukoliko ne nalazite ništa od navedenog pri ruci, pažljivo obrišite mobitel maramicom, nikako ga nemojte izlagati vrućini, kao što je pećnica ili mikrovalna!

mobitel-u-vodi3

5.) U riži je spas! Mobitel stavite u posudu ili plastičnu vrećicu koju napunite nekuhanom rižom tako da prekrije cijeli mobitel i ostale dijelove koje ste odvojili. Ostavite mobitel da stoji u riži dan – dva, riža će obaviti posao kao silica gel, tj. pokupiti će svu moguću vlagu iz uređaja. Nije bitno kakve je vrste riža, bila smeđa ili bijela. Nakon što ga izvadite iz riže sastavite ga i probajte ga upaliti, ukoliko ste uspjeli sve njegove funkcije trebale bi raditi kao i prije.

mobitel-u-vodi4

POPULARNO

To Top