ZABAVA

Kako napraviti snjegovića od plastičnih čaša?

Za napraviti snjegovića od plastičnih čaša trebati će vam:

  • Plastične čaše (po mogućnosti 2 vrste različitih dimenzija)
  • Klamerica
  • Ukrasna dekoracija

Odvojite čaše tako da veće predodredite za donji dio, a manje za glavu. Nakon toga krenite spajati klamericom čaše. Čaše možete spajati tako da jednu čašu spojite s još dvije – jednu s lijeve strane, a drugu s druge strane i napravite veliki krug čaša.

Nakon što ćete doći do drugog reda čaša, možete ih spajati tako da je svaka čaša spojena s četiri strane, tj, da je spojite s klamericom sa susjednom čašom bilo da se ona nalazi lijevo, desno, gore ili dole. Tako će vaš budući snjegović dobiti na čvrstoći.
Takav postupak napravite i s manjim čašama koje ste predodredili za glavu snjegovića.

Nakon što imate dvije kugle plastičnih čaša, vrijeme je da ih spojite u jedno tijelo – vašeg budućeg snjegovića. Ponovno koristite klamericu kako bi pričvrstili plastične čaše jedne za druge i vaš „kostur“ je gotov.

Sada slijedi dekoracija

Ukrasite svog snjegovića po volji i želji. Možete mu staviti šal i kapu, a oči i nos mu možete napraviti tako da popunite čaše koje se predodredili raznim tkaninama (npr. čarape). Jedna od ideja je da te stvari napravite i od ukrasnog papira.

  • Snjegović će biti onoliko velik koliko su vam velike plastične čaše.
  • Ako imate više dimenzija plastičnih čaša, možete napraviti tako da vaš snjegović ima više dijelova tijela pa tako napravite da najveće složite dole, a glavu napravite od najmanjih.
  • Ispod velike (donje) kugle plastičnih čaša možete staviti lampu koja će dok svijetli dati posebnu čar vašem snijegoviću. Pritom svakako treba pripaziti da vam žarulja koja svijetli ne zrači puno topline na plastične čaše jer će se one kao i svaka druga plastika deformirati na toplini.

 

POPULARNO

To Top