Hobi i igre

Kako napraviti snjegovića?

kako-napraviti-snjegovica

Raditi snjegovića zna biti jako zabavno. Kreativan način kako provesti hladni zimski dan na svježem zraku, a sve što trebate je par centimetara…

Raditi snjegovića zna biti jako zabavno. Kreativan način kako provesti hladni zimski dan na svježem zraku, a sve što trebate je par centimetara snijega i prostor gdje ćete uzeti snijeg i napraviti snjegovića. Oblikujte grudu snijega u ruci, te joj dodajte još snijega dok ne bude toliko velika da je preteška za držati u ruci.

Stavite grudu snijega na snijeg i počnite lagano rolati. Ako je snijeg dovoljno vlažan, (ne prevlažan), trebao bi se lijepiti na grudu i povećavati njezin volumen kako ju gurate,te ga još dodatno stisnite rukom kako bi bio čvršći.

Kotrljajte grudu snijega do određene visine, nema ograničenja, samo vaša vezlja koliko biste htjeli da je velik. Kada ste napravili veliku grudu snijega, sada još trebate napraviti jednu manju koja će vam poslužiti za snjegovićevu glavu. Ponovite isti princip kao i za prethodnu grudu.

Sada kada imate dvije grude, veća će poslužiti za tijelo snjegovića, a manju stavite na veću grudu i dobro ju stisnite, ne bi bilo dobro da snjegoviću otpadne glava.

Slijedi slaganje lica. Možete uzeti ugljen, kamenje, gumbe ili bilo što drugo što god nađete samo da je okruglo i da se može iskoristiti za oči. Vertikalno možete staviti štapić ili posložiti kamene kako bi napravili osmjeh, i mrkvu možete iskoristiti kao nos. Ako nemate mrkve bilo kakav štap ili gumb će poslužiti.

Pokrite mu glavu starim loncem ili starim šeširom ovisno o želji, samo pripazite ako je riječ o šeširu, trebalo bi ga dodatno osigurati i nekako pričvrstiti kako ga ne bi otpuhao vjetar.

Za ruke i noge vam mogu jako dobro poslužiti grane drveta ili stare metle koje samo zabodite u veliku grudu te ih možete složiti prema gore ili dolje zavisno o tome želite li da snjegović maše ili da bude opušten. Također mu možete staviti šal oko vrata ili posložiti gumbiće koji će izgledati kao da ima kaput, sve je stvar mašte.

Dobro se zabavite!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh