Hobi i igre

Kako se igra SuDoKu?

kako-se-igra-sudoku

Sudoku je vrsta japanske slagalice čije je rješavanje temeljeno na logici. Igra postoji već 1000 godina.

Sudoku je vrsta japanske slagalice čije je rješavanje temeljeno na logici. Igra postoji već 1000 godina.

Igra se sastoji od jednog velikog kvadratnog polja, podjeljeno na 81 manjih kvadratića. Unutar tog velikog kvadrata, oznaćeno je 9 odjeljaka velikih 3×3 polja.

Pravila igre

Cilj igre je popuniti sva polja brojevima od 1 do 9. Uvijeti igre su da se svaki broj smije pojaviti točno 9 puta. Problematika je u tome što se jedan broj smije pojaviti samo jednom u svakom retku, svakom stupcu i svakom odjeljku od 3×3 polja. To znači da je potrebno upisati brojeve: 1,2,3,4,5,6,7,8,9¸a svaki broj se u određenom retku/stupcu/kvadratu smije pojavi samo jedanput. Na početku igre, otkriveni su određeni brojevi, a vi morate otkriti u kojim kvadratićima se nalaze drugi odgovarajući brojevi.

Sudoku može imati jedno ili više rješenja. Jedini način rješavanja sudokua je metoda eliminacije, a tu se koristimo svojstvom da se jedan broj smije pojaviti samo jednom u svakom stupcu, retku i bloku. Kako napredujete kroz igru tako više otkrivate brojeve na određenim kvadratima i tako sve sve bliži svom konačnom cilju – popunjavanju cijele ploče brojevima koji poštuju pravila igre.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh