e-Kako | Homepage
Kako odabrati alat za vrtlarenje?

Kako odabrati alat za vrtlarenje?

0 Komentara 🕔01.pro. 2018

Vrtlarenje može biti posao, opuštanje ili hobi. Što god da je od nabrojanog, alat za vrtlarenje bit će ključan za uspješno obavljanje aktivnosti u vrtu.

Vrtlari s iskustvom tvrde kako ne mogu zamisliti vrtlarenje bez šiljate lopatice za zemlju. Ta lopatica koristi se za izradu rupa za sadnju, a njome možete razbiti i veće grudice zemlje. Lopatica je neizostavan alat za vrtlarenje baš zbog šiljatog vrha, a uz to njome ćete i grabiti zemlju. To su zapravo male lopatice visine 30 – 40 cm, ali od velike pomoći u vrtlarenju.

Možete biti i najbolji vrtlar u okolici, no korov će ipak rasti u vašem vrtu. Korov se može ukloniti na više načina. Jedan od načina uklanjanja korova je uz pomoć pravog alata. Posebni nož široke oštrice i nazubljene linije s V izrezom na vrhu savršen je izvlačenje korova. Kod izvlačenja korova važno je izvući korov s korijenom. To ne znači da se korov neće više nikada pojaviti, no barem ćete ukloniti smetnje za razvoj biljaka koje uzgajate.

Kod vrtlarenja, neizostavno je rezanje. Suhe grane i grančice odumrli su dio biljke koji sprečavaju razvoj zdravog dijela biljke. Ovisno o debljini grana i grančica , ovdje možete više vrsta alata. Prije svega to se odnosi na vrtne škare, zatim na škare za grane, te na kraju i na pilu. Kod rezanja grana, savjetujte se s nekim iskusnijim vrtlarom jer će vam on najbolje objasniti koje grane treba rezati, a koje ne.

Ono što je metla u kući, to su grablje u vrtu. Otpad u vrtu koji uključuje: korov, otpalo lišće ili pokošenu travu, skupit ćete kvalitetnim grabljama.

Kakve grablje su kvalitetne grablje ?

Grablje ne bi smjele biti od plastike, barem ne onaj dio koji se odnosi na zupce. Zupci će sakupljati korijene većeg korova što bi ih moglo lako oštetiti. Najbolje bi bilo da su zupci grablji metalni. Uz to, za zupce je važno da budu što gušći kako bi u kratkom vremenu uspeli staviti sve na hrpu. Drška grablji ne smije biti prekratka jer u suprotnom nećete moći daleko zahvatiti otpad.

Nabrojani alat za vrtlarenje je osnovni pribor kod radova u vrtu. S vremenom ćete vjerojatno dobiti volju za dodatne radove u vrtu, a s time i potrebu za još alata.

Similar Articles

Kako tapecirati stolicu ?

Kako tapecirati stolicu ? 0

Svaki pojedinac želi tapecirati stolicu  iz nekog drugog razloga. Nekima je materijal oštećen, drugi žele

Kako napraviti ormarić za nakit ?

Kako napraviti ormarić za nakit ? 0

Ormarić za nakit i ručne satove, ne trebate uvijek tražiti u trgovinama s namještajem. Zamolite

Kako biti ekološki osviješten ?

Kako biti ekološki osviješten ? 0

Većina misli da je teško biti ekološki osviješten i ne žele se zamarati s time

Kako izabrati osiguranje za prozore ?

Kako izabrati osiguranje za prozore ? 0

Postoji veliki broj različitih vrsta prozora. Prema načinu otvaranja i zatvaranja treba izabrati osiguranje za

Kako prepoznati oštećenost kolektora ?

Kako prepoznati oštećenost kolektora ? 0

Većina ljudi kad im se pokvari određeni alat ne znaju pravi razlog. Ukoliko vam se

Nema komentara

Nema komentara još!

Nitko još nije ostavio komentar na članak!

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *

Oglašavanje

VermaHr
AOB
Udruga Nina
mojstan.net
Sapica
itonijesve.com
HappyDot
Poslovna večera