Održavanje

Kako skinuti tapete?

Kad vam dosade stare tapete i zaželite se novih tapeta drugačijeg dizajna, ono što prije postavljanja novih tapeta trebate napraviti je skinuti tapete koje već imate na zidu.

U cijeloj priči, najviše vas muči kako skinuti tapete, a ne ostaviti tragove starih tapeta na zidu.

Pridržavajući se savjeta koji slijede, lako ćete skinuti tapete bez puno muke i bez ostavljanja tragova starih tapeta na zidu.

Da vam ne bi bilo teško skinuti tapete, trebat će vam:

  • skalpel ili spravica za bušenje tapeta
  • kanta s toplom vodom
  • tanka tkanina
  • gumene rukavice
  • kantica s raspršivačem

Za početak, uzmite skalpel ili spravicu za bušenje tapeta te laganim kružnim pokretima prelazite preko tapeta. Tapete će na taj način dobiti zrak, zbog čega će otpuštati ljepilo s kojim su zalijepljene na zid.

Kad ste napravili lagana oštećenja na starim tapetama, ulijte toplu vodu u kantu. U tu kantu stavite laganu tkaninu kojom ćete prekriti stare tapete na zidu. Obucite gumene rukavice. Namočenu tkaninu ocijedite te je zalijepite na stare tapete na zidu. Pričekajte da prođe 20 minuta. Tijekom tih 20 minuta, kanticom sa raspršivačem sprejajte po tkanini koja je zalijepljena za stare tapete na zidu.

Kad prođe 20 minuta skinite tkaninu te je ponovno stavite u kantu tople vode za drugi dio zida kojeg niste namočili.

Uzmite skalpel i pažljivo povucite rub tapete te ih polako povlačeći skidajte sa zida.

Ako vam ostane koji ostatak tapete na zidu, ukloniti ga možete uz pomoć spužve namočene u toploj vodi gdje ste namakali tkaninu kojom ste prekrili stare tapete.

Poslije toga, vaš je zid spreman za postavljanje novih tapeta.

 

POPULARNO

To Top