Edukacija

Kako instalirati nadzornu kameru ?

Instalirati nadzornu kameru može biti pomalo zastrašujuće za vaše goste, ali važno je da se Vi u svojoj kući osjećate sigurno.

Prije instaliranja kamere, potrebno je napraviti nacrt prostorije gdje će biti kamera. Razmislite iz kojeg je kuta najbolji pogled i tamo postavite kameru. Isto tako pogledajte ostale instalacije koje se nalaze u blizini kamere, kako ih ne bi oštetili prilikom postavljanja vijaka na zid gdje će biti nadzorna kamera.

Ako Vam je važno da svaki kut prostorije bude pokriven video nadzorom, nabavite dvije ili tri nadzorne kamere koje će pokrivati svaki kut prostorije.

Ako odlučite nabaviti više kamera, povoljniji izbor je da kupite nadzorni set kamera, nego nadzorne kamere pojedinačno. Postoje nadzorne kamere koje snimaju samo dok se netko kreće u prostoriji. Pa prema potrebi razmislite o takvoj kameri.

Za prikazivanje vaše snimke potreban Vam je digitalni video snimač (DVR). Ovaj uređaj prima sve feedove te ih emitira na monitoru, obično na zaslonu računala ili malom TV – u. DVR – i imaju različite memorijske sposobnosti. Mogu pohraniti video koji traje jedan dan, a mogu i video od sto sati.

Prije, nego što krenete instalirati sigurnosnu kameru, provjerite ispravnost svakog uređaja. Spojite svaki uređaj prije instaliranja i utvrdite da li je ispravan.

Odaberite visok, širok kut gdje ćete postaviti kameru. Najbolje je za kameru da bude postavljena visoko. Neke kamere imaju ljepljive jastučiće koji su dovoljni za njihovo postavljanje, no sigurnije je da ju postavite uz pomoć vijaka na zid.

Uzmite bušilicu i izbušite rupe na zidu za vijke. Postavite vijke. Nakon postavljanja vijaka, postavite kameru. Pričvrstite kameru na izvor napajanja. Gotovo sve kamere dolaze s adapterom, a ako nije tako, obratite se proizvođaču.

Pričvrstite kameru na DVR. Najviše se preporučuju BNC kablovi. Oni su identični s obje strane, a vi ih jednostavno priključite na odgovarajući priključak, na malu maticu tako da sjedne na svoje mjesto.

Uključite jedan dio kamere kao „Output“ , a drugi dio koji se odnosi na DVR kao „Input“. Neke kamere imaju mali prijemnik koji se montira na računalo putem USB priključka. Spojite monitor na DVR. Za ovakvu vezu najčešće se koristi BNC kabel, dok se neki DVR – ovi povezuju uz pomoć HDMI kabla.

Nakon toga provjerite da li je sve pravilno spojeno i pričvršćeno. Ako Vaša kamera ne prikazuje sliku na monitoru, potrebno je ponovno instalirati sigurnosnu kameru ili se obratiti za pomoć na mjestu gdje ste kupili sigurnosnu kameru.

POPULARNO

To Top