e-Kako | Homepage
Kako napraviti olovku ?

Kako napraviti olovku ?

0 Komentara 🕔01.pro. 2018

Olovke su uredski materijal koji se brzo troši. Kad naučite kako napraviti olovku kod kuće, nećete stati samo na jednoj.

Postoji više načina kako napraviti olovku, a Vi izaberite onaj koji vam se najviše sviđa.

Prvi način je olovka od papira. Potrebni su vam: olovo i papir. Papir treba biti duljine koliko je i olovo s kojim ćete izraditi olovku. Najbolji papir za napraviti olovku je origami papir. Olovo olovke neka bude HB. Papir namažite ljepilom te ga omotajte oko olovke. Nakon toga, olovka se treba osušiti. Kad se olovka osušila, koristite nož kako bi je naoštrili. Postepeno skidajte papir, ali samo pri vrh, kako bi naoštrili olovku. Pažljivo skidajte papir s olovke kako ne bi olovo puknulo i kad dobijete željenu oštrinu olovke, ona je spremna za pisanje.

Od grančice također možete napraviti olovku. Za početak, odaberite dobru grančicu. To znači da bi njezin promjer trebao biti oko 13 mm. Odrežite grančicu tako da bude 15 cm dužine. Vaša grančica ne smije imati oštećenja, ni rupa.

Stegom pričvrstite grančicu za stol. Uzmite čavao i bušilicom prođite čavlom kroz grančicu. Prije, nego što umetnete olovo u olovku, namažite ljepilom olovo kako se kasnije ne bi puno pomicalo u grančici. Umetnite olovo u grančicu i gledajte da vam unutar grančice ne ostane praznog djela jer ćete biti primorani oštriti taj dio grančice. Pustite ljepilo da se osuši nekoliko sati ili preko noći. Vrh olovke izoštrite uz pomoć nožića i olovka je gotova.

Napraviti olovku možete i uz pomoć gline i vode, samo što će to biti dugotrajni proces miješanja i sušenja. Smjesu treba staviti u metalnu šipkicu. Šipkica treba biti promjera koji bi odgovarao promjeru vaše olovke. Nako toga, šipkica se stavlja u peć zagrijanu na 1100°C. Sljdeći korak je izrezati drva na tanke letvice. Najpogodnije drvo bit će drvo cedrovine. Drvo trebate izrezati na dvije polovice unutar kojih ćete napraviti udubljenje u koje ćete umetnuti olovo. Izvadite olovo iz šipkice te ga umetnite u drvenu udubinu jedne polovice drva. Drugu polovicu premažite ljepilom te poklopite s prvom u kojoj je olovo. Novonastalu olovku pričvrstite stegom te pričekajte da se osuši. Kad se osuši, našiljite olovku i spremna je za pisanje.

Similar Articles

Kako fotografirati crno – bijele fotografije ?

Kako fotografirati crno – bijele fotografije ? 0

Možda na prvu zvuči smiješno činjenica da treba objašnjavati kako fotografirati crno – bijele fotografije,

Kako na siguran način koristiti bušilicu?

Kako na siguran način koristiti bušilicu? 0

Alati zahtijevaju rukovanje na siguran način jer postoji velika mogućnost da ćete se ozlijediti njima. Kod

Kako lemiti ?

Kako lemiti ? 0

Lemiti ili lemljenje je spajanje metalnih materijala pomoću rastaljenog dodatnog materijala ili lema, čije je

Kako bušiti u beton?

Kako bušiti u beton? 0

Ako planirate postavljati police, objesiti slike, instalirati svjetla, ugraditi namještaj ili postaviti određeni uređaj na

Kako rezati PVC cijevi?

Kako rezati PVC cijevi? 0

Rezanje PVC cijevi potrebno je gotovo svaki put prije njihovog montiranja jer kod kupovanja nećete

Nema komentara

Nema komentara još!

Nitko još nije ostavio komentar na članak!

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *

Oglašavanje

VermaHr
AOB
Udruga Nina
mojstan.net
Sapica
itonijesve.com
HappyDot
Poslovna večera