Edukacija

Kako se odlučiti za tetovažu?

kako-se-odluciti-na-tetovazu

Razmišljaš o tetoviranju? Nije baš pametno odmah odjuriti u tattoo salon slučajnim odabirom izabrati tetovažu i izaći iz…

Razmišljaš o tetoviranju? Nije baš pametno odmah odjuriti u tattoo salon slučajnim odabirom izabrati tetovažu i izaći iz salona sa svojim novim remek-djelom. Stanite na trenutak i razmislite o ovih 5 važnih stvari prije tetoviranja.

1. ŽELITE LI ZAISTA TETOVAŽU ? Tetovaža je doživotna odluka, tako da morate biti apsolutno 100% sigurni da je želite napraviti. Možda sada razmišljate da sve razumijete i da se vaši svjetonazori neće mijenjati, ali hoćete li to isto misliti i za 10, 20 ili čak 50 godina? Naravno, danas postoje tehnike uklanjanja tetovaža koje su dosta poboljšanje, ali to je još uvijek jako skupo i bolno. Tako da je najbolje pretpostaviti da je tetovaža doživotna jer se nitko ne tetovira kako bi kasnije skidao tu tetovažu.

2. ODABIR TETOVAŽE Odlučili ste da se svakako želite tetovirati. Sljedeći korak je odabir tetovaže. Postoje stotine kategorija koje možete izabrati, i na milijone tetovaža koje bi vam se mogle svidjeti, izbor je beskonačan. Većina tetovaža je napravljena iz već postojećih tetovaža. Stvar je osobnog izbora. Možete izabrati nešto što vam se sviđa ili možete nacrtati nešto svoje. Definitivno savjetujemo da posjetite razne web stranice, proučite razne knjige i dobro razmislite pri odabiru.

Ako niste zadovoljni s onime što se pronašli, uvjek možete reći osobi koja će vas tetovirati da improvizira s nekom vašom skicom ili nekom vašom idejom pa možda dođete do željenih rezultata. Vjerojatno će vam tetovaža tako biti skuplja, ali upamtite, dobra tetovaža nije jeftina. Ova opcija je odlična jer će te na taj način imati tetovažu koja vam se sviđa, a ujedno će biti jedinstvena.Također je važno da odaberete tetovažu koja će vam nešto značiti i u budućnosti. Pogotovo ako tetovirate imena. Mnogi ljudi tetoviraju imena svoje djece. To je sigurna opcija, jer ona će uvijek biti vaša djeca. No, dobro promislite prije nego stavite ime bračnog partnera na svoje tijelo. Što će biti ako raskinete u budućnosti? Hoće li novi partner biti sretan vašim ukrasom na tijelu?

3. TETOVAŽA U BOJI ILI CRNA ? Taj izbor koji je usko povezan s vašim odabirom tetovaže je taj hoće li ona biti samo crna ili će biti u boji? Ovo uvelike ovisi o izboru same tetovaže, o tome kako se vama više sviđa. Crne tetovaže imaju više definicija i možda su primjetnije na samoj koži, dok s druge strane tetovaže u boji su puno bogatije i i mogu izraziti više znakova. Cijenovno bi trebale biti iste.

4. KOJI DIO TIJELA ? Prije nego se odlučite koji dio tijela ćete pokriti tetovažom postavite si ova pitanja:

  • Veličina tetovaže? Ako želite veliku tetovažu, vrlo vjerojatno nećete imati dosta prostora na rukama ili nogama. Leđa, ramena, prsa ili trbuh bolje su pozicije za velike tetovaže.
  • Koliko želite da tetovaža bude vidljiva? Želite li da vam je tetovaža vidljiva većinu vremena ili više želite neku diskretnu, skrivenu tetovažu. Razmislite o svom stilu odijevanja, kako će izgledati s tetovažom i hoće li vam ona smetati. Također razmislite radi posla s kojim se bavite. Neke profesije dopuštaju tetovaže, dok neke ne. Sve zavisi o poslu s kojim se bavite.
  • Tetoviranje nekih dijelova tijela je bolnije nego nekih drugih. Područja vašeg tijela koja bi mogla više boljeti su sva ona gdje je koža tanja i gdje ste više koščati, to su zglobovi, glava….Donji dio leđa također zna više boljeti. Manje bolna područja uključuju ramena, grudi i prsa, nadlaktice…. S obzirom na broj živčanih završetaka koji su uključeni, intimna područja mogu biti izuzetno osjetljiva i bolna…

5. VELIČINA TETOVAŽE Veličina tetovaže kao što smo i prije rekli određena je u velikoj mjeri dijelom vašeg tijela na kojem se pojavljuje. Veče tetovaže iziskuju više vremena dok se naprave i naravno da su i skuplje.

Tetoviranje vašeg tijela je velika odluka, zato nemojte žuriti. Razmislite o ovim gore navedenim stvarima te onda tek prijeđite na dijela.

POPULARNO

To Top