Edukacija

Kako rezati PVC cijevi?

Rezanje PVC cijevi potrebno je gotovo svaki put prije njihovog montiranja jer kod kupovanja nećete pogoditi duljinu cijevi baš na milimetar.

Postoji nekoliko načina za rezanje PVC cijevi:

PILA ZA METAL

Sa stezaljkama za cijevi namjestite i fiksirajte cijev. Cijev ne smije klizati. Možete koristiti i neku drugu stezaljku koja nije prvenstveno namijenjena za cijevi. Najvažnije je da je PVC cijev koju ćete rezati fiksirana. Stezaljku postavite u blizini mjesta gdje planirate odrezati cijev. Mjesto gdje planirate odrezati cijev označite markerom. Ako vam poslije ostane tinta, obrisati je možete uz pomoć alkohola.

Postavite PVC cijev između zubiju stezaljke. Pilu za metal postavite na dio označen markerom i prerežite na mjestu gdje ste označili. Dok režete PVC cijev gledajte da se držite linije označene markerom. PVC cijev trebali bi brzo prerezati jer njezino rezanje ne zahtijeva puno snage.

REZAČ CIJEVI

Za rezanje PVC cijevi pogodni su i rezači cijevi. U usta rezača umetnite PVC cijev te uključite rezač cijevi. Jednom rukom držite cijev, a drugom rezač za cijevi. PVC cijev će se razdvojiti na mjestu gdje je čeljust rezača za cijevi. Posao ne bi trebao biti težak.

PREKLOPNA PILA

Rezanje PVC cijevi s preklopnom pilom bit će najjednostavniji način da precizno odrežete cijevi. Postavite PVC cijev ispod oštrice gdje želite da se cijev odreže. Ovakve pile na sebi imaju oznake po kojima možete rezati cijevi. Kod rezanja PVC cijevi s ovakvom pilom greške vam se ne bi smjele dogoditi.

POPULARNO

To Top