e-Kako | Homepage
Kako instalirati nadzornu kameru ?

Kako instalirati nadzornu kameru ?

0 Komentara 🕔01.pro. 2018

Instalirati nadzornu kameru može biti pomalo zastrašujuće za vaše goste, ali važno je da se Vi u svojoj kući osjećate sigurno.

Prije instaliranja kamere, potrebno je napraviti nacrt prostorije gdje će biti kamera. Razmislite iz kojeg je kuta najbolji pogled i tamo postavite kameru. Isto tako pogledajte ostale instalacije koje se nalaze u blizini kamere, kako ih ne bi oštetili prilikom postavljanja vijaka na zid gdje će biti nadzorna kamera.

Ako Vam je važno da svaki kut prostorije bude pokriven video nadzorom, nabavite dvije ili tri nadzorne kamere koje će pokrivati svaki kut prostorije.

Ako odlučite nabaviti više kamera, povoljniji izbor je da kupite nadzorni set kamera, nego nadzorne kamere pojedinačno. Postoje nadzorne kamere koje snimaju samo dok se netko kreće u prostoriji. Pa prema potrebi razmislite o takvoj kameri.

Za prikazivanje vaše snimke potreban Vam je digitalni video snimač (DVR). Ovaj uređaj prima sve feedove te ih emitira na monitoru, obično na zaslonu računala ili malom TV – u. DVR – i imaju različite memorijske sposobnosti. Mogu pohraniti video koji traje jedan dan, a mogu i video od sto sati.

Prije, nego što krenete instalirati sigurnosnu kameru, provjerite ispravnost svakog uređaja. Spojite svaki uređaj prije instaliranja i utvrdite da li je ispravan.

Odaberite visok, širok kut gdje ćete postaviti kameru. Najbolje je za kameru da bude postavljena visoko. Neke kamere imaju ljepljive jastučiće koji su dovoljni za njihovo postavljanje, no sigurnije je da ju postavite uz pomoć vijaka na zid.

Uzmite bušilicu i izbušite rupe na zidu za vijke. Postavite vijke. Nakon postavljanja vijaka, postavite kameru. Pričvrstite kameru na izvor napajanja. Gotovo sve kamere dolaze s adapterom, a ako nije tako, obratite se proizvođaču.

Pričvrstite kameru na DVR. Najviše se preporučuju BNC kablovi. Oni su identični s obje strane, a vi ih jednostavno priključite na odgovarajući priključak, na malu maticu tako da sjedne na svoje mjesto.

Uključite jedan dio kamere kao „Output“ , a drugi dio koji se odnosi na DVR kao „Input“. Neke kamere imaju mali prijemnik koji se montira na računalo putem USB priključka. Spojite monitor na DVR. Za ovakvu vezu najčešće se koristi BNC kabel, dok se neki DVR – ovi povezuju uz pomoć HDMI kabla.

Nakon toga provjerite da li je sve pravilno spojeno i pričvršćeno. Ako Vaša kamera ne prikazuje sliku na monitoru, potrebno je ponovno instalirati sigurnosnu kameru ili se obratiti za pomoć na mjestu gdje ste kupili sigurnosnu kameru.

Similar Articles

Kako fotografirati crno – bijele fotografije ?

Kako fotografirati crno – bijele fotografije ? 0

Možda na prvu zvuči smiješno činjenica da treba objašnjavati kako fotografirati crno – bijele fotografije,

Kako na siguran način koristiti bušilicu?

Kako na siguran način koristiti bušilicu? 0

Alati zahtijevaju rukovanje na siguran način jer postoji velika mogućnost da ćete se ozlijediti njima. Kod

Kako lemiti ?

Kako lemiti ? 0

Lemiti ili lemljenje je spajanje metalnih materijala pomoću rastaljenog dodatnog materijala ili lema, čije je

Kako bušiti u beton?

Kako bušiti u beton? 0

Ako planirate postavljati police, objesiti slike, instalirati svjetla, ugraditi namještaj ili postaviti određeni uređaj na

Kako rezati PVC cijevi?

Kako rezati PVC cijevi? 0

Rezanje PVC cijevi potrebno je gotovo svaki put prije njihovog montiranja jer kod kupovanja nećete

Nema komentara

Nema komentara još!

Nitko još nije ostavio komentar na članak!

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Označena polja su obavezna. *

Oglašavanje

VermaHr
AOB
Udruga Nina
mojstan.net
Sapica
itonijesve.com
HappyDot
Poslovna večera