Veze

Kako se ponašati nakon prevare?

kako-poslje-prevare

Biti uhvaćen u prevari više nije nešto posebno. Razvod je izgubio društvenu stigmu koju je davno i dugo nosio.

Biti uhvaćen u prevari više nije nešto posebno. Razvod je izgubio društvenu stigmu koju je davno i dugo nosio. Na preljubnike danas gleda kao na snalažljive osobe i stavlja ih se u društveno prihvatljiv položaj. U duhu ravnopravnosti, prevara više nije rezervirana samo za muškarce tako su i žene napredovale po tom pitanju. Na kraju krajeva genetski smo više skloniji poligamiji nego vjernosti jednom partneru.

Donosimo vam par savjete kako se ponašati nakon prevare bilo da se radi o vezi ili braku. Prevaru je bolje ne priznati jer:

…jer ona/on to uopće ne želi znati

Iako stoji činjenica kako u čvrstoj vezi nema mjesta za međusobne tajne, te je iskrenost najvažnija od svega, u ovom slučaju to morate zanemariti. Naime, žene, a isto tako muškarci jednostavno nemaju pojma o tome što ih čeka ako bi postali brutalno iskreni. Ako ćete otkriti svoje najdublje i najmračnije tajne, među kojima – nedvojbeno- spada i prijevara, partnerovi će se osjećaji prema vama zauvijek promijeniti. Poštedite ga boli i ostavite ga u blaženom neznanju. Ako ne znaš da si ranjen, tada te niti ne može boljeti!

…jer to je bila samo trenutna avantura

Oboje ste malo popili, frcale su iskrice, pogledi, dodiri… a kako ste i vi krvavi pod kožom, iskoristili ste pruženu priliku. Ujutro ste shvatili svoju pogrešku, ali što se dogodilo, dogodilo se. Uvjereni ste kako više nikada nećete počiniti nešto takvoga. Stvarno, zbog čega biste priznali svome partneru da ste ga prevarili s nekim komadom, prema kojem nemate nikakve osjećaje i time izgubili mogućnost ljubavi s nekim do koga vam je stvarno stalo.

…jer si ne želite zagorčati život

Priznali ste prevaru, a partner vam je nakon nekoliko mjeseci opravdavanja nekako uspio oprostiti. Ali tako vam se samo čini. Jer ona se nikada neće zaboraviti. Jeste li sigurni da vam prilikom svake svađe to neće prigovoriti? Taj će vam trenutak slabosti kroz cijeli život kao taman oblak visjeti nad glavom, a partner će imati opravdanje i protuargumente za svaku svoju pogrešku.

…jer će vam se osvetiti

Stvarno su rijetke žene koje će se uspjeti othrvati ideji o osveti. Nakon što će uništiti nekoliko stvari koje su vam nešto predstavljale, najvjerojatnije će doći na ideju da vam vrati milo za drago. Na isti način – vrućim seksom s nekim suradnikom. I pri tome nemojte zaboraviti da o vama zna mnogo sitnih tajni, što ih se nimalo neće libiti upotrijebiti protiv vas. Muški partneri bi isto tako mogli doći na ideju o osveti. Pogotovo ako se konzultiraju sa svojim muškim prijateljima koji će povećati dozu testosterona

…jer će vas vjerojatno napustiti

Ovo je zapravo najvjerojatniji scenarij. Povrijeđen, u šoku, bijesu i beznađu odjednom će vaš partner shvatiti kako s vama više ne može biti. Sa sobom će odnijeti sve svoje skupe stvari i na svoju će stranu povući sve vaše zajedničke prijatelje. Na kraju krajeva, živjeti s lošom savješću uopće ne zvuči tako loše…

…jer ga/ju volite

To je vjerojatno obostran razlog, zbog kojeg ste u vezi. Uvjereni ste da volite svog partnera i da s njime želite provesti ostatak života, iako to pokazujete na pomalo neobičan način. Jer, da nije tako tada bi se jednonoćna avantura vrlo brzo pretvorila u nešto trajnije. Da vam do nje/njega nije stalo, tada ne biste imali takav osjećaj krivnje. Odužite joj se na taj način što ćete joj postati bolji partner i pokažite joj koliko vam znači.

…jer biste priznali zbog sebičnih razloga

Vaše će priznanje koristiti samo vama. Oslobodit ćete se tereta koji vas je cijelo vrijeme mučio, a svojoj voljenoj osobi ćete priuštiti da se muči osjećajem beznađa i izdaje, kojima će biti preplavljena. Načinili ste pogrešku, i trebate živjeti s time!

POPULARNO

To Top