Veze

Kako zapamtiti ime pri upoznavanju?

kako-memorirati-ime

Koliko puta vam se desilo da ste upoznali osobu i zaboravili joj ime, iako ste se upoznali prije 5 minuta?

Koliko puta vam se desilo da ste upoznali osobu i zaboravili joj ime, iako ste se upoznali prije 5 minuta? Neću ni ulazi u situacije kada vidno raspoloženi od alkohola upoznajete cijelo novo društvo pa nikome ne zapamtite ime, ali ova stvar se svima nama dešava te ćemo zato objasniti neke metode koje bi vam mogle pomoći kako bi izbjegli bilo kakve neugodne situacije.

Ove metode su vrlo jednostavne tehnike i očite, ali ne rijetko se zna desiti da ne obraćamo pozornost na njih i koliko su zapravo korisne

  • Istražite lice osobe s kojom ste se upoznali. Zagledajte se u nju diskretno i pokušavajte pronaći neobične i za tu osobu specifične karakteristike (uši, obrve, usta, brada, čelo….) te ju probajte po njezinim jedinstvenim karakteristikama zapamtiti
  • Napravite povezanost između karakteristika lica i imena s nekom osobom koju znate po istom imenu.
  • Pri upoznavanju lijepo zatražite ili zamolite da osoba ponovi ime ili ga vi sami ponovite nakon što ga ona izgovori. Imajte na umu da što ga više čujete ili izgovarate veća je mogućnost da ćete ga prije memorirati.
  • Ako ste upoznali osobu na nekom poslovnom sastanku, i sigurno ćete se ponovo sresti, družiti se ili poslovati s njom možete ponovite ime osobe par puta u sebi ili jednostavno zapisati na papir te time biti sigurni da ga nećete zaboraviti, a ako ga i zaboravite imate ga zapisanog.

POPULARNO

To Top