Moda i stil

Kako napraviti “smokey eyes”?

kako-napraviti-smokey-eys

Upoznajte tehniku šminkanja smokey eyes, koja je već nekoliko godina jedna od najomiljenijih i najpoželjnijih i nema naznaka da će uskoro odumrijeti….

Upoznajte tehniku šminkanja smokey eyes, koja je već nekoliko godina jedna od najomiljenijih i najpoželjnijih i nema naznaka da će uskoro odumrijeti….

Donosim korisne savjete koji će vam pomoći da postignete onaj zavodljiv zagušeni smokey eyes look.

Naime, smokey eyes look može drastično promijeniti vaše lice, transformirajući ga iz djevojke iz susjedstva u “stylish divu”.
Glavno pravilo za postizanje “smokey eyes” efekta i tajna te tehnike je u kombiniranju najmanje tri boje, a sjenila se nanose od svjetlijih nijansi prema tamnijima.

Upotrijebite dosta sjenila u tamnoj boji, koji nisu (previše) svjetlucavi, a najbolje je da budu u dvije ili tri slične nijanse. To naravno ne moraju biti crna i siva, štoviše, izbor je veliki, a većina drugih boja će čak dati ljepši, mekši i više snen izgled. Istovremeno, pravilan izbor boja će lijepo istaknuti boju vaših očiju. Tako u obzir dolaze sve tamne i srednjetamne nijanse: smeđa, brončana, zelena, ljubičasta, boja šljive, indigo plava…

Jedne od najpopularnijih kombinacija su:
zlatno sjenilo sa tamno ljubičastom, sjenilo boje šampanjca sa svijetlo plavom, te sjenilo boje breskve sa zelenim sjenilom.

Mala tajna – Kako vam sjenilo kod šminkanja ne bi padalo na lice ispod oka nanesite debeli sloj baby pudera, nakon šminkanja jednostavno velikim ili malim kistom otresite puder s lica zajedno sa česticama sjenila koje su padale ispod oka dok ste nanosili tamno sjenilo

Potrebno je pripremiti kapke za nanošenje šminke, i to na način da nakon umivanja lica prvo nanesete bazu za sjenilo, koja će spriječiti da tijekom dana kapak postane mastan i pokvari make-up. (Preporuka :Art deco-baza za sjenila; Sephora-baza za sjenilo s četkicom).

Prvo nanesemo mat bež sjenilo na cijeli kapak, od linije trepavica do obrva. Bež sjenilo kasnije će olakšati ublažavanje prijelaza boja (ovaj korak je proizvoljan, pa ga slobodno možete preskočiti).

Zatim, olovku ili tuš-lajner u vrlo tamnoj boji, koja se treba slagati sa nijansama sjenila (može biti i crna, bez obzira na boju sjenila), nanesemo iznad gornjih i između donjih trepavica, a također i na unutrašnju stranu donjeg kapka.

Pri tome treba voditi računa da olovka bude postojana, jer će u suprotnom vlaga iz oka rastopiti pigmente. Za donje trepavice umjesto olovke možemo upotrijebiti i najtamnije sjenilo, koje ćemo nanijeti uz pomoć kvalitetne tanke i zasijećene četkice za sjenilo, a možemo upotrijebiti i štapić za uši.

Nakon toga s malo debljom, ali i dalje tankom, okruglom četkicom nanosimo najtamnije sjenilo na gornji kapak, iznad trepavica tako što povlačimo liniju od kraja kapka prema sredini oka, što oko izdužuje i daje tzv.mačji izgled. Tako postižemo da olovka ili lajner, koji smo prije toga nanijeli izgledanekako ublaženo, a to daje mekši izgled. Ako želimo da oko dodatno optički povećamo i izdužimo, olovku ili lajner i sjenilo na gornji kapak ne nanosimo duž cijele linije, nego od sredine prema kraju oka.

S četkicom na gornjem kapku iscrtamo liniju u obliku slova “v” od najtamnijeg ili srednje tamnog sjenila, i to tako što počnemo od vanjske linije trepavica, vučemo od vani do sredine linije gdje završavaju linija trepavica i linija obrva, a potom ka unutra prema pregibu kapka (crease). Liniju svakako dobro zamažemo, tako da nema oštrih poteza, a zatim sa srednje tamnim sjenilom naglasimo cijeli pregib sve do unutarnjeg ugla oka.

Srednje tamno sjenilo nanesemo iznad i ispod najtamnijeg sjenila na pregibu, tako da se boje međusobno prelivaju i zamažu.
Nanesemo je i među donje trepavice i ispod njih, što je ključno za postizanje zadimljenog izgleda očiju. Za malo mekši izgled,na donji kapak među trepavice i ispod njih, od unutarnjeg kut oka do sredine nanesemo srednje, a od sredine ka vani najtamnije sjenilo,
prijelaz naravno dobro razmažemo, tako da postane neprimjetan.

Za konačan efekt završimo s nanosom više slojeva crne maskare na donje i gornje trepavice, što stavlja točku na “i” i daje dramatičan izgled. Ako ste vješti u stavljanju umjetnih trepavica i to probati za extra dramatiku.

Ako su naše oči umorne ili da bismo postigli specijalan efekt, možemo u unutarnji kut očiju nanijeti još malo vrlo svijetlog svjetlucavog sjenila, koja daje jasan, odmoran i sjajan pogled. U oko nanijeti bijelu olovku za nježniji i otvoreniji pogled ili po želji crnu olovku.

Nikako ne treba zaboraviti da kod intenzivno našminkanih očiju usne ostavimo svijetle, prirodne “nude”, možemo nanijeti samo neki balzam za usne, svijetlo sjajilo, ili ruž u boji ne tamnijoj od boje naših usana.

Također ne treba pretjerati s nanosom rumenila ili bronzera na obraze, treba upotrijebiti one u neutralnim, nenapadnim bojama i nanijeti ih u maloj količini (nježno ružičaste ili boja breskve rumenilo).

“Smokey eyes” šminkanje po pravilu nije primjereno za dan, nego samo za večernje prilike. Osim ukoliko ne upotrijebimo neutralne, ne suviše tamne boje i to u maloj količini, što daje mekan izgled pa je pogodno za svaki dan.

Sada ste spremne za “action” jer ovo je ipak vamp look koji će vam uliti samopouzdanje!!

POPULARNO

To Top