Mobiteli

Kako namjestiti postavke za mobilni internet?

postavke-mobilni-internet

Želite li namjestiti postavke za mobilni internet za Tele2, T-Mobile, VIP, Tomato i Bonbon, ovdje vam je sve na jednom mjestu.

Želite li namjestiti postavke za mobilni internet za Tele2, T-Mobile, VIP, Tomato i Bonbon, ovdje vam je sve na jednom mjestu.

Tele2 postavke za mobilni internet
Kako biste mogli koristiti uslugu prijenosa podataka i pristupati internetu koristeći vaš mobitel, odnosno korisiti uslugu MMS-a, na vašem mobilnom uređaju trebate imati ispravno postavljene postavke.

Automatske tehničke postavke naručite slanjem besplatne SMS poruke sadržaja Tele2 na broj 777 i uskoro ćete zaprimiti SMS s postavkama. Slijedite upute kako biste instalirali postavke.

Ukoliko nakon instaliranja automatskih postavki nisu uključene usluge prijenosa podataka i MMS usluga možete probati ručno unijeti postavke:

Tele2 pretplatnici
Naziv profila: Tele2 WAP
Početna stranica: http://wap.tele2.hr
APN: internet.tele2.hr
Proxy: isključeno

Naziv profila: Tele2 MMS
Server poruka: http://mmsc.tele2.hr
APN: mms.tele2.hr
Proxy: 193.012.040.066

Tele2 korisnici na bonove
Naziv profila: Tele2 WAP
Početna stranica: http://wap.tele2.hr
APN: wap.tele2.hr
Proxy: isključeno

Naziv profila: Tele2 MMS
Server poruka: http://mmsc.tele2.hr
APN: wap.tele2.hr
Proxy: 193.012.040.066

T-Mobile postavke za mobilni internet
Tehničke postavke za usluge WAP internet i MMS naručite slanjem besplatne SMS poruke s ključnom riječi na 1598:
za postavke za uslugu MMS, pošaljite SMS sadržaja M
za postavke za uslugu WAP, pošaljite SMS sadržaja W
za postavke za uslugu Web/Internet, pošaljite SMS poruku sadržaja

Sustav će prepoznati uređaj koji koristite te vam poslati odgovarajuće postavke. Kad primite postavke, upišite PIN 1234 i kliknite na “spremi”, kako bi postavke bile spremljene u vaš uređaj. Zatim isključite svoj uređaj i ponovo ga uključite.

SMS poruka kojom inicirate slanje željenih postavki na 1598 se ne naplaćuje ukoliko je šaljete iz T-Mobile HR mreže, a ako je poslana iz roaminga bit će naplaćena sukladno važećem cjeniku.
Pristupne točke (APN) putem GPRS-a
www.htgprs.hr za WAP
mms.htgprs za MMS
web.htgprs za internet

VIP postavke za mobilni internet
Automatske postavke za GPRS i GSM prijenos podataka te MMS koristite tako da jednostavno odaberete model mobilnog telefona, vrstu postavki te unesete broj na koji ju želite poslati. Konfiguracija će stići putem SMS poruke na broj koji ste unijeli te će se automatski smjestiti u memoriju telefona.

MMS možete aktivirati slanjem SMS poruke sadržaja MMS na broj 761, pozivom Službi za korisnike(091 7700) ili u Vip prodajnim centrima.

MMS uslugu možete koristiti samo ako ste je prethodno aktivirali te ako imate odgovarajući telefon s odgovarajućom konfiguracijom. Automatske MMS postavke možete poslati na željeni broj mobilnog telefona.

GPRS start možete aktivirati slanjem SMS poruke sadržaja GPRS na broj 761, pozivom Službi za korisnike(091 7700) ili u Vip prodajnim centrima.

GPRS možete koristiti ukoliko ste prethodno zatražili aktivaciju usluge te ukoliko posjedujete mobilni telefon koji podržava GPRS tehnologiju sa odgovarajućom GPRS konfiguracijom. Automatske GPRS postavke možete poslati na željeni broj mobilnog telefona na isti način kao za MMS i GSM prijenos podataka. Ukoliko vaš mobilni telefon podržava EDGE tehnologiju koristite iste postavke kao i za GPRS.

Tomato postavke za mobilni internet
Tehničke postavke koje omogućuju prijenos podataka na vašem mobilnom uređaju možete zatražiti slanjem prazne SMS poruke na broj 4455.

općenite MMS postavke za TOMATO
APN; Pristupna točka: mms.tomato.com.hr
URL servera, Server URL, MMS centar
IP adresa: 212.91.99.91
IP port: 8080
općenite GPRS postavke za TOMATO
APN; Pristupna točka: tomato
URL servera, Server URL, MMS centar;
IP adresa: 212.91.99.95
IP port: 8080

Bonbon postavke za mobilni internet
MMS: mms.bonbon.com.hr/servlets/mms
proxy: DA
apn: mms.htgprs
broj porta: 8080
proxy adresa: 010.012.000.004
GPRS: www.htgprs.hr
proxy adresa: 010.012.000.003
proxy: DA
broj porta: 8080
INTERNET: apn: web.htgprs

 

POPULARNO

To Top