Mobiteli

Kako napraviti ringtone za iPhone?

kako-napraviti-ringtone-iphone4

Tako kupili ste iPhone, volite telefon i sve njegove značajke, ali šta sa ringtonovima?

Tako kupili ste iPhone, volite telefon i sve njegove značajke, ali šta sa ringtonovima?

Voljeli biste da ne morate kupovati pjesme i k tome još i ringtonove za njega. Imate dosta pjesama spremljeno na njegovoj memoriji, ali ne pronalazite načina kako ih upotrijebiti kao zvuk poziva ili poruke za vaš iPhone. Zapravo, uz malo trikova (ništa protuzakonito) možete napraviti ringtone za vaš iPhone iz bilo koje mp3 datoteke lako i besplatno. Ovaj postupak radi i na Windows i na Mac OS-u.

Pa krenimo s koracima koje je potrebno proći kako bi vaša omiljena pjesma se mogla koristiti kao ringtone.

1) Otvorite iTunes na vašem računalu.

2) Pronađite pjesmu koju želite koristiti te mišem kliknite i prebacite tu datoteku u iTunes-evu playlistu.

3) Poslušajte pjesmu i zapišite si vremena pjesma od kuda do kuda želite izrezati pjesmu, jer ringtone ne smije biti duži od 30 sekundi

4) Desni klikom na mp3 otvorit ćete izbornik u kojem je potrebno kliknutu “Get info”.

5) Kliknite na “Options” karticu.

6) Upišite vrijednosti, vrijeme početka ( “Start time” , npr. 1:32 ) i kraja ( “Stop time” , npr. 2:02 ) ringtone-a, označite obje kvačice pored i pazite da vrijeme ne prelazi 30 sekundi.

7) Nakon što ste upisali vremena kliknite “OK”

8) Desnim klikom miša na mp3 otvarate izbornik na kojem odabirete “Convert Selection to AAC”. Pričekajte da proces završi. iTunes će napraviti duplu datoteku istog imena.

9) Desnik klikom miša stisnite na tu novonastalu datoteku i odaberite “Delete” u izborniku.

10) Sada trebate pronaći tu zadržanu datoteku. Najčešće se nalazi u User folderu vašeg operativnog sustava (“Music > iTunes > iTunes Music”) u folderu imena izvođača čiju pjesmu ste odabrali.

11) Nakon što ste ju pronašli morate joj promijeniti ekstenziju (primjer Party.m4a) iz m4a u m4r. Ukoliko prilikom promjene ekstenzije iskoči prozor da li želite promijeniti ekstenziju kliknite “Yes”.

12) Nakon što ste promijenili ekstenziju, dvostrukim klikom na nju dodajte ju u iTunes, te će automatski biti dodana u Ringtone.

13) Spojite vaš iPhone sa USB kablom i sinkronizirajte ga sa iTunes-om.

POPULARNO

To Top