Hobi i igre

Kako napraviti zmaja?

kako-napraviti-zmaja

Želite li naučiti kako napraviti svog zmaja? Stvarno je jednostavno i zabavno. Proučite upute koje smo vam niže pripremili.

Želite li naučiti kako napraviti svog zmaja? Stvarno je jednostavno i zabavno. Proučite upute koje smo vam niže pripremili. Ono što će vam potrebno za ovaj pothvat je:najlon ili jaki papir (metar x metar)dvije ravne letvice drvetaljepilo ili čavlići i čekićdekorativni materijalklupko špage ili jakog konca

Napravite križ od dva komada drveta tako da s lijeve i desne strane letvica bude proporcionalno razmaknuta., a okomitu letvicu postavite tako da je kraća na gornjem dijelu, a duža na donjem dijelu. Isto kao i kršćanski znak.

Te dvije međusobno spojene letvice trebaju biti pod pravim kutem ili zalijepljene ili s malim čavlićima i čekićem zabijene (male čavliće koristimo kako bi zmaj ostao što lakši). Nije striktno da bude pod 90 stupnjeva, ali što je točnije to je bolje.

Izrežite dva komada špage koji su dugački koliko su dugačke letvice na zmaju. Sada onaj komad špage koji ste predvidjeli za letvicu koja je vodoravno postavljena zavežite za lijevi kraj te napnite špagu i zavežite za drugi kraj. Možete zavezati oko letvice i možda pričvrstiti s nekakvim čavlićem ili ljepilom kako se ne bi odvezalo. Takav postupak ponovite i na okomitoj letvici.

Sada položite najlon ili papir preko drvene konstrukcije i izrežite okvir od jednog kraja letvice do drugog, krenite od gornjeg dijela križa prema lijevo ili desno te nastavaite u krug, ali ostavljajući malo više materijala kako bi kasnije taj dio mogli zalijepiti ili nekako pričvrstiti za drvo.

Ako ste ovo sve izveli, i sada imate drveni križ na kojem je prislonjen i napet najlon onda uzmite klupko špage i početak klupka zavežite za špage koje se siječe na presjeku letvica, probajte napraviti takav čvor koji će fiksirati oba komada špage na zmaju. Ta špaga koristit će vama za upravljanje zmajem pa bi trebala biti duža, naravno, o vama ovisi koliko želite da zmaj ide visoko u zrak.

Možete napraviti i rep na zmaju tako da zavežete komad špage na donji dio letvice i na njega zavežete različite mašne ili papiriće. To sada ostavljam vama na maštu i volju.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh