ZABAVA

Kako odsjesti u hostelu?

Pomisao na odsjedanje u hostelu onima koji do sada još to nisu učinili obično zvuči zastrašujuće. Dijeliti sobu i kupaonicu s nepoznatim ljudima nije uobičajena stvar koju inače svakodnevno radite. Vjerojatno ćete imati određene strahove i dvojbe o tome kako će vam biti no ako ste odabrali dobar hostel i ako uzmete u obzir naše savjete, velike su vjerojatnosti da ćete se zabaviti.

1. Upoznajte lokaciju

Ostavite stvari u svojoj sobi i uzmite vremena da se upoznate s okolinom. Je li madrac udoban? Postoje li drugi gosti u vašoj sobi? Prošećite hostelom i upoznajte zajedničke prostorije, vjerojatno ćete uvidjeti kako se radi o opuštenom i mirnom okruženju.

2. Mudro odaberite vrstu sobe

Djevojke, pogotovo one koje putuju same, često žele odabrati hostel koji omogućava korištenje sobe za isključivo ženski spol. Ženske sobe su obično čišće i tiše. Međutim mješovite sobe često su zabavnije te je veća vjerojatnost da ćete brže upoznati druge osobe.

3. Izaberite donji krevet

Ukoliko vam se nudi mogućnost izbora, odaberite donji krevet. Donji krevet omogućava lakši pristup i ustajanje iz kreveta, a s obzirom na to da je zatvoren s gornje strane pružat će vam veću intimu i dojam vašeg sigurnog kutka. Osim toga nakon nekoliko domaćih rakija svakako želite izbjeći stepenice.

4. Uzmite dvostruku posteljinu

Dvostruke posteljine su dvije posteljine zajedno zašivene tako da tvore “vreću za spavanje”. Većina putnika je sama zašivala dno dviju posteljina te na taj način dobila dvostruku posteljinu. Većina hostela nude posteljinu, a neki hosteli čak i nude dvostruke posteljine za najam ali svakako nije naodmet ponijeti svoju.

5. Ponesite dodatke

Sapune, šampone i slično hosteli obično ne nude u redovnoj ponudi tako da vam preporučujemo da takve dodatke nosite sa sobom za vrijeme putovanja. Također, zajedničke kupaone dijeli puno putnika te vam preporučujemo da uvijek imate sa sobom natikače prilikom korištenja zajedničkih kupaona.

6. Ponesite čepiće za uši

To ne znači da je u hostelima uvijek bučno no ako dijelite osobu s više putnika, pogotovo ukoliko odaberete spavaone u kojima je najčešće 6 do čak 12 ljudi, nikada neće biti potpuna tišina. S čepićima za uši moći ćete se dobro naspavati bez obzira na eventualnu buku.

7. Odjenite se slojevito

Iako u sobi može biti hladno kada se spremate za počinak, proizvedena toplina tijela svih osoba u sobi bit će poprilična. Slojevita odjeća omogućit će vam da postupno prilagodite tijelo ugodnoj temperaturi.

8. Dragocjenosti

Ostavljate li svoj novac, putovnicu, nakit vaše bake i druge dragocjenosti svuda po stanu? Vjerojatno ne, stoga ista pravila vrijede i u hostelima. Većina hostela nudi mogućnost pohranjivanja vrijednih predmeta u sef na recepciji ili ormar s ključem, iskoristite tu mogućnost.

9. Nemojte biti sramežljivi!

U hostelu ćete susretati putnike koje čitaju, razgovaraju, razmatraju svoje planove putovanja, provjeravaju e-mailove te im se slobodno obratite. Većina putnika u hostelima biti će pristupačna i spremna na razgovor sa potpunim strancima, zato nemojte biti sramežljivi. Predstavite se i podijelite svoje planove i iskustva na putovanjima. Hosteli su najbolja mjesta za upoznavanje drugih ljudi, stvaranje prijateljstva i razmjenu korisnih savjeta o putovanjima.

hostel_lapidariju-logo

10. Opustite se i uživajte!

Putnici u hostelima su gotovo uvijek pristojna, zabavna i pouzdana ekipa tako da se slobodno opustite, upoznajte ljude i dobro se zabavite!

POPULARNO

To Top