ZABAVA

Kako uštedjeti novac u New Yorku?

kako-ustedjeti-novac-new-york

Ako želite potrošiti puno novaca, New York je pravi grad za to. Ali ako želite posjetiti i razgledati New York, a da pritom…

Ako želite potrošiti puno novaca, New York je pravi grad za to. Ali ako želite posjetiti i razgledati New York, a da pritom ne morate opljačkati banku ili osvojiti zgoditak na lutriji nastavite čitati…

Predstavit ćemo vam puno stvari koje možete razgledati u New Yorku potpuno besplatno.

 • Jedna od najpoznatijih besplatnih stvari koje možete napraviti je Staten Island ferry – trajekt koji prevozi preko 60000 ljudi dnevno sa Staten Islanders na Manhattan i nazad! Ova 25-to minutna vožnja pružit će vam čarobni pogled na New York. Imat ćete savršen pogled na Kip slobode i Ellis Island. Vidjet ćete nebodere i mostove Lower Manhattana.
 • Ako se volite voziti na brodovima, onda će vas razveseliti još jedan besplatan prijevoz. Radi se o New York Water Taxi, koji vozi dnevne rute s Manhattana iz Wall Streets Pier 11 pa sve do Brooklyna. Možete vidjeti stvarno zanimljive stvari cijelim putem.
 • Ako ste se zasitili plovidbe, možete isprobati Roosevelt Island Tram koji je skoro pa besplatan jer možete koristiti subway kartu. To je vožnja preko East Rivera koja spaja Roosevelt Island i Manhattan.
 • Sljedeća stvar koju možete napraviti tokom vašeg boravka u New Yorku je svakako posjetiti Brooklyn Promenade, preko četiri kilometara dugu šetnicu koja pruža odličan pogled na Lower Manhattan.
 • Na najjužnijem dijelu Manhattana pronaći ćete Battery park, veliko zeleno područje, s kojeg se pruža prekrasan pogled na Kip slobode. To je ujedno i mjesto gdje se ukrcavate na trajekt ako želite ići na Ellis Island i popesti se na sami Kip slobode. Ali ćete tu vožnju morate platiti.

Muzeji

 • The Museum of Modern Art – posjet ovo muzeju potpuno je besplatan od 4:00 do 8:00 ujutro svakog petkom za svakog posjetitelja.
 • Ulaz u Metropolitan Museum of Art koji godišnje posjeti 5 milijuna ljudi, isto tako je gotovo besplatan jer se zasniva na donaciji, pa tako sami određujete cijenu svoje ulaznice.
 • Ako se želite maknuti s Manhattana, Brooklyn Museum je odličan za posjetiti, ulaz je slobodan svake prve subote u mjesecu od 17:00 sati. Naravno, ako stignete poslije 17:00, nećete imati priliku vidjeti cijelu zbirku stalnih objekata (njih milijun i pol) koju ovaj muzej sadrži.
 • Posjet Studio Museum u Harlemu je također besplatan svaku prvu subotu u mjesecu. Isto tako, većina muzeja u New Yorku ima barem jedan dan u mjesecu kada je ulaz besplatan.

Glazba i zabava

Kažu da glazba može osloboditi dušu, a u New Yorku može dobro iscijediti novčanik. Ako ste ograničeni budžetom, a većina nas je, naravno da možete pronaći dobru i besplatnu glazbu po cijelom ovom masivnom grad.

 • U klubu B.B. King Blues Club & Grill na Times Squareu gotovo svaku večer možete pronaći besplatnu svirku.
 • Ako posjećujete New York po ljeti, onda definitivno trebate posjetiti web stranicu http://www.summerstage.org/ na kojoj možete naći mnoštvo besplatnih koncerata koji se održavaju većinom u Central parku, ali i šire. Tu možete uživati u prirodi, jezerima i prekrasnoj oazi usred ovog velikog grada. Tu možete pogledati i predstavu redovitog godišnjeg kazališnog festivala posvećenog Shakespeareu.
 • Jedan od isto tako zanimljivih, ali i puno manji park je Brainpark koji se nalazi na uglu 42.ulice i 6.avenije. Tu isto tako možete naći jako puno besplatnih koncerata, a svakoga ljeta se tu održava i besplatan filmski festival.

Ako tražite zabavu i smijeh, ne zaboravite da se upravo u New Yorku snima hrpetina različitih televizijskih showova. Tako u 50. Ulici možete pronaći NBC zgradu koja je vlasnih jako puno popularnih televizijskih emisija i showova kao npr. „Saturday Night Live“. Samo stante u red i pričekajte svoju kartu. Isto tako se preko interneta možete prijaviti za emisije poput: David Letterman Show, The view, Good morning Amerika, Today show, The daily show with Jon Stewart“…

Sport

Ako želite uživati u sportskim aktivnostima, svakako posjetite New York City Downtown Boathouse, gdje možete besplatno veslati u kajaku i zaploviti Hudson Riverom. Otvoreno je svibnja do listopada i vode ga volontere koji su spremni naučiti vas svemu što vas zanima.

Biljke i životinje

 • Posjet najvećem metropolitanskom zoološkom vrtu u Sjedinjenim Američkim državama kojeg godišnje posjeti 2 milijona ljudi, srijedom je plaćen po vašoj želji. Ulaznica je donacijskog karaktera pa sami određujete cijenu ulaznice
 • U neposrednoj blizini zoološkoga vrta nalazi se New York Botanical Garden. Ovaj botanički vrt sastoji se od 50 spojenih vrtova i sadrži jako puno različitih biljaka. Ulaz je slobodan srijedom, i od 10:00 do 12:00 subotom.

Besplatni vodiči

Za razgledavanje New Yorka možete se pridružiti besplatnoj turističkoj skupini i imati vlastitog vodiča. Npr. Možete se pridružiti skupini u 8.ulici u Greenwich Villageu gdje možete vidjeti gdje je Jimi Hendrix izgradio Electric Lady Sound Studios.

Za razgledavanje Grand Central Station, svakim petkom u 12:30 možete uloviti besplatnu turističku turu poznatog vodiča Justina Ferate.

Isto tako druge besplatne turističke ture možete pronaći online.

Besplatno možete razgledati i Katedrala Svetog Patricka.

POPULARNO

To Top