Putovanja

Kako se spakirati za putovanje ?

Kretali na dulje ili na kraće putovanje, ono što će vam svakako uzeti vremena prije putovanja je pakiranje. Kako se spakirati za putovanje, a ne utrošiti puno vremena i praznih hodova, a opet ponijeti sve što bi vam moglo zatrebati, pišemo vam u ovom članku. Prije nego krenete slagati stvari potrebne za putovanje, uzmite papir i olovku te napravite popis kojeg ćete se držati. Tako ćete spremiti sve što planirate, a nećete gubiti vrijeme. Prije putovanja, sigurno ćete pretražiti on line destinaciju u koju putujete. Osim atrakcija koje želite posjetiti, saznajte kakva se prognoza očekuje te da li u toj destinaciji postoje biljke na koje ste alergični. To će vam pomoći kod odabira odjeće i antialergijskih lijekova za put.

ODJEĆA I OBUĆA

Od odjeće uzmite basic komade. Ako idete na putovanje do pet dana dovoljne će vam biti tri majice kratkih rukava. Ako se radi o promjenjivom vremenu, spakirajte slojevitu odjeću s kapuljačom. Kad slažete majice u putnu torbu, složite je na klasičan način kako stoje na polici, a nakon toga ih zarolajte da izgledaju kao valjak. To će vam uštedjeti prostor u torbi. Za odjeću spakirajte i jednu plastičnu vrećicu gdje ćete odvajati prljavi veš od čistog. Čarapa spakirajte onoliko koliko ćete biti dana. Dakle, 1 dan – 1 par čarapa. Ukoliko idete na putovanje do pet dana, bit će vam dovoljna dva komada hlača.  Obuću uzmite onu u kojoj ćete moći puno prehodati, a da ne dobijete žuljeve. Ukoliko se predviđa kiša, u torbu spakirajte kabanicu ili mali kišobran. Ako ćete imati smještaj u hotelu, ponesite papuče za po sobi hotela. Ako idete na plažu, spakirajte japanke ili natikače. Ako se radi o poslovnom putovanju, spakirajte košulju, odijelo i cipele. U torbu stavite i pidžamu.

TEHNIKA

Punjač za mobitel ili tablet ,ovisno o tome koji uređaj nosite sa sobom. Ako pakirate kameru ili fotoaparat ne zaboravite da vam memorijske kartice budu prazne, a baterije pune. Ukoliko imate dugu kosu, a nećete biti smješteni u hotelskoj sobi koja ima sušilo za kosu, ponesite sušilo za kosu od kuće. Uzmite i GPS uređaj ako odlazite u destinaciju gdje još niste bili.

KOZMETIKA I LIJEKOVI

Spakirajte proizvode koji se nalaze u što manjem pakovanju kako vam ne bi zauzimali puno prostora u torbi. Manja pakovanja izrazito se preporučuju ako idete na putovanje do pet dana. A uz to vjerojatno ćete na putovanju kupiti nešto što ćete nositi kući pa neka vam onda kozmetika oslobodi prostor, ako je to moguće. Uz mala pakovanja šampona, losiona, četkice za zube i kaladonta, spakirajte i četku koja se da sklopiti što će vam isto uštedjeti prostor.

Od lijekova uzmite aspirin, nešto protiv alergije ako putujete u destinaciju gdje su biljke na koje ste alergični, zatim kapljice za oči. Kremu za sunčanje ukoliko idete u neko ljetovalište te kremu protiv komaraca za kampiranje u šumi. Korisno je uzeti sa sobom i flastere.

STVARI KOJE VAM TREBAJU BITI PRI RUCI

Osobni dokumenti bez kojih ne možete daleko doći. Bočica vode. Ako imate vaučer za smještaj u hotelu, imajte vaučer negdje pri ruci. Novac i sve kartice također spakirajte tako da vam budu pri ruci. Naočale s dioptrijom i sunčane naočale.

Prije nego odete na putovanje, provjerite da ste isključili sve uređaje u kući.

1 Komentar

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POPULARNO

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright 2019 e-Kako. All Rights Reserved.

Vrh