ZABAVA

Kako se spakirati za putovanje ?

Kretali na dulje ili na kraće putovanje, ono što će vam svakako uzeti vremena prije putovanja je pakiranje. Kako se spakirati za putovanje, a ne utrošiti puno vremena i praznih hodova, a opet ponijeti sve što bi vam moglo zatrebati, pišemo vam u ovom članku. Prije nego krenete slagati stvari potrebne za putovanje, uzmite papir i olovku te napravite popis kojeg ćete se držati. Tako ćete spremiti sve što planirate, a nećete gubiti vrijeme. Prije putovanja, sigurno ćete pretražiti on line destinaciju u koju putujete. Osim atrakcija koje želite posjetiti, saznajte kakva se prognoza očekuje te da li u toj destinaciji postoje biljke na koje ste alergični. To će vam pomoći kod odabira odjeće i antialergijskih lijekova za put.

ODJEĆA I OBUĆA

Od odjeće uzmite basic komade. Ako idete na putovanje do pet dana dovoljne će vam biti tri majice kratkih rukava. Ako se radi o promjenjivom vremenu, spakirajte slojevitu odjeću s kapuljačom. Kad slažete majice u putnu torbu, složite je na klasičan način kako stoje na polici, a nakon toga ih zarolajte da izgledaju kao valjak. To će vam uštedjeti prostor u torbi. Za odjeću spakirajte i jednu plastičnu vrećicu gdje ćete odvajati prljavi veš od čistog. Čarapa spakirajte onoliko koliko ćete biti dana. Dakle, 1 dan – 1 par čarapa. Ukoliko idete na putovanje do pet dana, bit će vam dovoljna dva komada hlača.  Obuću uzmite onu u kojoj ćete moći puno prehodati, a da ne dobijete žuljeve. Ukoliko se predviđa kiša, u torbu spakirajte kabanicu ili mali kišobran. Ako ćete imati smještaj u hotelu, ponesite papuče za po sobi hotela. Ako idete na plažu, spakirajte japanke ili natikače. Ako se radi o poslovnom putovanju, spakirajte košulju, odijelo i cipele. U torbu stavite i pidžamu.

TEHNIKA

Punjač za mobitel ili tablet ,ovisno o tome koji uređaj nosite sa sobom. Ako pakirate kameru ili fotoaparat ne zaboravite da vam memorijske kartice budu prazne, a baterije pune. Ukoliko imate dugu kosu, a nećete biti smješteni u hotelskoj sobi koja ima sušilo za kosu, ponesite sušilo za kosu od kuće. Uzmite i GPS uređaj ako odlazite u destinaciju gdje još niste bili.

KOZMETIKA I LIJEKOVI

Spakirajte proizvode koji se nalaze u što manjem pakovanju kako vam ne bi zauzimali puno prostora u torbi. Manja pakovanja izrazito se preporučuju ako idete na putovanje do pet dana. A uz to vjerojatno ćete na putovanju kupiti nešto što ćete nositi kući pa neka vam onda kozmetika oslobodi prostor, ako je to moguće. Uz mala pakovanja šampona, losiona, četkice za zube i kaladonta, spakirajte i četku koja se da sklopiti što će vam isto uštedjeti prostor.

Od lijekova uzmite aspirin, nešto protiv alergije ako putujete u destinaciju gdje su biljke na koje ste alergični, zatim kapljice za oči. Kremu za sunčanje ukoliko idete u neko ljetovalište te kremu protiv komaraca za kampiranje u šumi. Korisno je uzeti sa sobom i flastere.

STVARI KOJE VAM TREBAJU BITI PRI RUCI

Osobni dokumenti bez kojih ne možete daleko doći. Bočica vode. Ako imate vaučer za smještaj u hotelu, imajte vaučer negdje pri ruci. Novac i sve kartice također spakirajte tako da vam budu pri ruci. Naočale s dioptrijom i sunčane naočale.

Prije nego odete na putovanje, provjerite da ste isključili sve uređaje u kući.

POPULARNO

To Top