ZDRAVLJE

Kako partneru prirediti savršenu masažu?

kako-partneru-prirediti-savrsenu-masazu

Postoji puno načina kako da se opustite i odmorite sa svojim partnerom, ali najbolji od njih je duga senzualna masaža.

Postoji puno načina kako da se opustite i odmorite sa svojim partnerom, ali najbolji od njih je duga senzualna masaža. To je odličan način da začinite ljubavni život, opustite se i povežete s partnerom.

Predigra ili samo način otklanjanja stresa, masaža će vam pomoći da se opustite s voljenom osobom, osim toga pomaže izgradnji kvalitetne veze, a i učinit će da se oslobodite stresa. Ne postoji univerzalna masaža koja odgovara svi ljudima, ali baš u tome je čar, jer imate mogućnost eksperimentirati i otkriti što je to što vašem partneru odgovara. Nekoliko energičnih, a u isto vrijeme nježnih pokreta duž leđa vašeg partnera djelovat će opuštajuće. Kako bi vam atmosfera bila još bolja, potrudite se oko ovih sitnica:

  • Izaberite dan u tjednu kad imate dovoljno vremena i kada vas nitko neće prekidati. Može biti tokom tjedna ili vikend, ujutro, navečer, zavisi o vama. Ukoliko izaberete kasne sate, pripazite na umor, može vam umanjiti uživanje u masaži.
  • Provjerite da li je soba dovoljno topla, prigušite svjetla, upalite svijeće, pripremite mirisna ulja i natočite čašu vina. Učinite sobu romantičnom i slobodnom od stresa što je više moguće.
  • Osim dodira, miris je važan dio erotskog doživljaja. Raspršite eterična ulja koja mirišu na senzualnost i požudu – sandal, jasmin, neroli – postoje mnoge esencije koje svojim mirisom kao da govore o ljubavi.
  • Prije nego što počnete masirati, pobrinite se da vam ruke budu dovoljno tople. Ako je potrebno, umočite ih u toplu vodu ili žustro protrljajte i ugrijte. Nitko ne voli osjetiti hladnoću na svom golom tijelu.
  • Pustite opuštajuću muziku i počnite istraživati partnerovo tijelo. Počnite polaganim kružnim pokretima masirati gornji dio partnerovih leđa. Zatim krenite po partnerovom vratu i zatiljku, sijedom prema ramena i ruke te se spuštajte prema donjem dijelu leđa. Koristite dlanove, vrhove prstiju, usne ili kosu. Zavisno o vašem i partnerovom raspoloženu
  • Masirajte laganim, ritmičkim, nježnim pokretima, te tijelom puteno prelazite vrhovima prstiju. Vrući dah na koži, lizanje, grebanje noktima, grickanje… može samo upotpunit doživljaj masaže.
  • Prilikom masiranja ne zaboravite osluškivati partnerove reakcije na ključne točke i snagu pritiska. Ne samo da ćete saznati u čemu uživa nego ćete otkriti kako reagira njegovo tijelo i dat će vam smjernice što trebate raditi, a što izbjegavati.Prilikom međusobnog dodirivanja tijelo otpušta endorfine koji poboljšavaju raspoloženje. Isto tako, nikad ne očekujte senzualnu masažu nakon što ste je pružili. Naime, masiranje je posljednje što želi raditi osoba koja ju je upravo primila, upravo zbog toga što je izrazito opuštena i pomalo lijena.

Aromaterapija je metoda koja koristi biljna esencijalna ulja za obnavljanje kože, relaksaciju tijela i uma, te osvježenje. Preporučuje se za tretmane učvršćivanja kože, a posebno je učinkovita u borbi protiv stresa, unutarnjeg nemira i lošeg raspoloženja, jer utiče na postizanje ravnoteže. Umijeće aromaterapeuta i dobre masaže leži u dobrom izboru eteričnih ulja čije mirisne note trebaju izazvati osjećaj ugode. Pripazite da ne miješate više od pet vrsta eteričnih ulja, jer to može dovesti do poništenja korisnih supstancija i svakako neugodna i neželjena mirisa.

POPULARNO

To Top