ZDRAVLJE

Kako napraviti napitak za imunitet?

Viroze i prehlade, bolesti su koje najviše prevladavaju zimi. One nam oslabljuju imunitet pa vam u ovom članku pišemo o tome kako napraviti napitak za imunitet. Taj napitak ojačat će vaš imunitet te ćete biti otporniji na viroze i prehlade koje su zimi posvuda. Sastojci napitka su od prirodnih namirnica pa tako svi mogu piti ovaj napitak, čak i oni koji nemaju virozu i prehladu, ali i oni koji je imaju.

Sastojci koji su potrebni za napitak za imunitet:

  • 1 kg jabuka
  • 0,3 kg limuna
  • 1 kg cikle
  • 1 kg mrkve
  • 0,50 kg meda

Svježe jabuke, limun, ciklu te mrkvu dobro operite i ne gulite ih. Kod jabuka potrebno je odstraniti peteljku i sredinu. Sve sastojke treba narezati te nakon toga staviti u sokovnik. Kad od tih sastojaka dobijete sok, potrebno je ulijati ga u staklenku. Napitak treba odstajati preko noći. Ujutro u napitak dodajte 0,50 kg meda.

Ovaj napitak za jačanje imuniteta, potrebno je držati u hladnjaku. Napitak treba piti ujutro natašte – sat vremena prije doručka. Može se piti i tri puta dnevno po 0,5 dcl.

Ovo je vrsta prirodnog soka što znači da nema dugi vijek trajanja. Preporučuje se popiti u roku nekoliko dana poslije pripreme. Najbolje bi bilo da svi ukućani piju ovaj pripravak jer će se tako iskoristiti u roku nekoliko dana.

Ako želite da ovaj napitak za imunitet ima potpuno djelovanje na vaš organizam, potrebno ga je redovito pripremati, tj. piti u roku od 42 dana.

POPULARNO

To Top