Uređenje

Kako izabrati osiguranje za prozore ?

Postoji veliki broj različitih vrsta prozora. Prema načinu otvaranja i zatvaranja treba izabrati osiguranje za prozore.

Prozori prvo su što će provalnici primijetiti kad naume provaliti u kuću. Kod gradnje kuće trebalo bi odmah predvidjeti okove za dizanje i otvaranje prozora te francuskih prozora koji imaju mogućnost da se zaključaju.

Postoji i mogućnost specijalnih stakla ili kombinacije stakla i plastike koja će spriječiti provalu.

PROZORSKA RUČKA S BRAVOM

Obične prozorske ručke lako se zamjenjuju ručkama s bravom. Ta prozorska brava osigurava prozor i kad je odškrinut i kad je zatvoren.

PROZORSKA BRAVA

Pričvršćuju se na okvire i doprozornike pomoću vijaka, a zatvaraju se masivnim dvostrukim zasunima. Brava je opremljena zglobom koji prati pokretanje prozora i te ga dobro osigurava za vrijeme kad je otvoren.

OSIGURANJE TAVANSKOG PROZORA

Na ovaj prozor treba se pričvrstiti lanac i to tako da je jedan dio lanca na krilu prozora, a drugi dio na okviru tog prozora. Lanac dobro štiti i u ono vrijeme kad je prozor otvoren.

BRAVA NA KROVNOM PROZORU

Uređaj za zatvaranje moguće je ugraditi i naknadno u prozorsku dasku krovnog prozora. Prozor je osiguran i kad je otvoren i kad je zatvoren jer uređaj za zatvaranje ima dva proreza za prozorsku ručku.

OSIGURANJE PODRUMSKOG PROZORA

Najčešće se poluga za zatvaranje kapka od čeličnog lima može osigurati lokotom.

OSIGURANJE OTVORA ZA SVJETLO

Poznati kao svjetlarnik, koristi se na uzdužnim i čelnim stranama rešetaka gdje ih treba zavariti za komad plosnatog željeza te ga vijcima pričvrstiti na ubetonirani držač. Ovo osiguranje učinkovito sprječava provalu , no teško bude očistiti prozore.

OSIGURANJE SVJETLARNIKA

Svjetlarnik se montira tako da se lanac napne iznad ubetoniranog držača te se zatim osigura lokotom. Ovo osiguranje predviđeno je kao izlaz u nuždi .

OSIGURANJE ROLETA

Na tržištu postoje različiti oblici osiguranja za rolete. Najpoznatija vrsta je klin koji se zabije koso kroz prozorski okvir. Postoje i jednostavne štipaljke koje se učvršćuju vijcima na vodilicu za rolete.

OSIGURANJE METALNIH ROLETA

Najčešće se koriste za izloge. Zasun se pričvršćuje na sredini oba krila, a kutno željezo gore, na unutrašnjoj strani rolete. Kutno željezo služi kako bi spriječilo podizanje zatvorene rolete iz šarki.

Ako vam i dalje sigurnosne zaštite na prozoru ne stvaraju osjećaj sigurnosti, nabavite alarm.

POPULARNO

To Top