ZDRAVLJE

Kako napraviti čaj od đumbira?

Čaj od đumbira je napitak koji pridonosi imunitetu tijekom zime, a najviše se preporučuje kod grlobolje. Možda vam se na prvu neće svidjeti okus čaja, no koristi su velike za onoga tko pije čaj od đumbira.

Sastojci potrebni za čaj od đumbira:

  • jedan režanj češnjaka
  • svježi korijen đumbira
  • med
  • limun ili limeta

Za početak zagrijte vodu na 100°C. Dok se voda zagrijava, narežite češnjak i đumbir. Režanj češnjaka narežite tako da imate pola žlice češnjaka, a đumbir tako da imate 2 do 3 žlice đumbira. Narezani češnjak i đumbir dodajte u šalicu. Na te sastojke dodajte žlicu do dvije meda ili više ako volite slađi čaj. Na kraju iscijedite krišku limuna ili limete kako bi obogatili okus, ali ako ne volite citruse, ne trebate stavljati limun ili limetu u čaj od đumbira.

Nakon što ste pripremili sve sastojke, prelijte kipuću vodu u svoju šalicu i neka odstoji nekoliko minuta. Ovaj čaj se ne pije previše topao. Preporučuje se da čaj od đumbira bude više mlaki, nego topli dok ga pijete.

Ako vam je grlo upaljeno, preporučljivo je udisati paru čaja od đumbira. To će povećati cirkulaciju vašeg grla i sinusa te će prehlada prije proći. Kad imate prehladu, preporučuje se piti ovaj čaj  tri puta dnevno.

POPULARNO

To Top