U svijetu koji se sve više okreće obnovljivim izvorima energije, jedna od najsvježijih ideja dolazi ravno iz dubina Sjevernog mora. Da, dobro ste pročitali...
Od čega se radi plastika? Pitanje koje ste sigurno postavili barem jednom dok ste klizili među policama supermarketa, gledajući sve te šarene proizvode. Plastika...
U svijetu punom iznenađenja, postoji nešto novo i nevjerojatno što dolazi iz dubina oceana. Pripremite se za nevjerojatnu priču o… morskim psima na kokainu!...
Kisele kiše, fenomen koji je postao sve prisutniji u modernom ekološkom diskursu, intrigantna su i složena tema koja zaslužuje pažljivu analizu. Iako naziv “kisele...
Prema najnovijem istraživanju, da bi se spriječile najgore posljedice klimatskih promjena, svijet mora sedmerostruko brže smanjivati upotrebu ugljena, četverostruko brže zaustavljati krčenje šuma i...
Sve više znanstvenika s različitih polja znanosti dokazuje da prirodno okruženje može pomoći ljudskome zdravlju. U jednom istraživanju Američke šumarske službe, prisutnost drveća povezana...
Satelitske snimke otkrile su dramatično ubrzanje uništavanja prašuma u Brazilu. U travnju je u usporedbi s prethodnim mjesecom nestalo pet puta više šuma u...
U studiji Sveučilišta u Pittsburghu navodi se da tretiranje voda nekemijskim putem, koje se smatra “ekološkim” ne uspijeva kod sprječavanja rasta bakterija u rashladnim...
U današnjem sve više urbanom svijetu svjetla su na mnogim mjestima neprestano upaljena i prema izvještaju objavljenom na Internetu 16. rujna u publikaciji Cell...
Izljevi nafte mogu povećati razine toksičnog arsena u moru, stvarajući dodatnu dugoročnu prijetnju morskom ekosustavu prema istraživanju objavljenom danas u časopisu Water Research. Arsen...
Istraživači predviđaju da će ugljikov dioksid dosegnuti razine dvostruke od onih u predindustrijskom razdoblju do 2050. godine, što će zakomplicirati poljoprivredne potrebe za proizvodnjom...
Brzina nije riječ koju tipično povezujemo sa drvećem; nekim stablima je potrebno i više stoljeća da narastu. Ipak, nova studija objavljena u Proceedings of...