Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

Velika sniženja cijena HomTomovih uređaja trenutno su aktualna. Pogledaj što se nudi!

HomTom redovno izbacuje popuste kako bi stariji modeli pametnih telefona ostali kompetitivni na mobilnom tržištu.

Evo još jedne takve prilike koja donosi velika sniženja brojnih HomTomovih pametnih telefona.

Jedna stvar je tu bitna, a to je da Kineze redovito treba provjeravati u njihovim tvrdnjama jer ponekad vole nagovijestiti snižene cijene premda one to nisu.

No, HomTom je vjeran svojim obećanjima te uveseljava kupce realnim i velikim popustima pa pogledajmo što se nudi.

>> Baci oko na HomTomovu ponudu

HomTom S8 na tržište je izašao krajem kolovoza 2017, no uspio je uloviti vlak za all-screen dizajn i format 18:9. Zbog toga je on i dalje kompetitivan jer udovoljava zahtjevima suvremenog dizajna koji dostavlja velik, uranjajući 5,7-inčni ekran. Osim toga, HomTom S8 može se podičiti i izdašnom memorijom koja je podijeljena na 4 GB radne memorije i 64 GB interne pohrane. Za dobre performanse zaslužan je rad čipseta MT6750T čije brzine možda i nisu najveće, ali se svejedno radi o čipsetu koji je u stanju pružiti zadovoljavajuće korisničko iskustvo.

Mala zamjerka je u rezoluciji ekrana koja iznosi 720 x 1440 piksela, dakle riječ je o HD+ rezoluciji u vremenu u kojem ništa ispod FHD-a nije dovoljno dobro. No, niska cijena može opravdati takvo stanje, a ovaj se mobitel isplati kupiti i zbog njegovih kamera koje zvuče prilično moćno. Stražnja kamera je dualna, kako se može vidjeti i na slici, glavni senzor potpisuje Sony a donosi rezoluciju do 16 megapiksela, dok pomoćni senzor donosi dodatnih 5 MP. Prednja kamera je 13-megapikselna i trebala bi usrećiti i najveće selfie ljubitelje.

Baterija ima solidan kapacitet od 3.400mAh, a obzirom da je riječ o starijem modelu on dolazi s predinstaliranim starijim OS-om, Android 7.0 Nougat. Cijena mu se dosad držala na oko 160 dolara, no povodom ove akcije ona je snižena na 119,99 dolara.

Sljedeći mobitel koji privlači našu pozornost je HomTom S9 Plus, uređaj koji smo udomili na recenziji u siječnju 2018 i koji je pobrao naše simpatije. Tada je koštao gotovo 200 dolara, no sada mu je cijena znatno niža, postavljena na 138,99 dolara. Zbog toga je HomTom S9 Plus još privlačniji izbor, a zbog njegove sjajne stražnje ploče odiše dizajnom kakvim se može podičiti malo koji mobitel. Dakle, svakako će privlačiti poglede.

Osim lijepog dizajna, HomTom se potrudio da u ovaj uređaj uvrsti i solidan hardver. Srednjerangaški mobitel stoga ovdje dolazi s 6-inčnim full-display zaslonom i HD+ rezolucijom. Čipset zadužen za dobre performanse je MT6750T, dakle isti kao kod HomTom S8. Pretpostavka je da se taj odabir pokazao uspješnim pa se HomTom na njemu odlučio zadržati, a isto je tako i s memorijom koja je podijeljena na 4 GB radne memorije i 64 GB skladišnog prostora. Stražnju kameru smo testirali u recenziji pa njene rezultate možete pogledati ovdje.

Baterija je nešto jača nego kod HomTom S8, donosi kapacitet od 4.050mAh koji će bez muke odigrati čitav dan korištenja. OS je Android 7.0 Nougat.

Prvi pametni telefon iz HomTomovih redova u 2018. godini je HomTom S12, niskobudžetni ljepotan koji mami svojom nenormalno pristupačnom cijenom. Njegove ga specifikacije, kao i cijena, smještaju u najniži rang no ovaj je tamo prilično zadovoljan jer tuče konkurenciju kao nitko.

HomTom S12 ima zanimljiv geometrijski dizajn kojim je obogaćena stražnja ploča izrađena od plastičnog materijala, a kupci mogu birati između većeg broja boja.

Riječ je o kompaktnom smartfonu koji dolazi s 18:9 zaslonom s dijagonalom od 5 inča. Zbog blage zaobljenosti s prednje i stražnje strane, odgovara suvremenoj potražnji i usto lijepo pristaje u dlan. Osobito zato jer je manji od većine pa je vrlo nenametljiv i stoga prikladan za one koji svoje telefone vole zbog mogućnosti poziva, slanja poruka i surfanja internetom.

Za više od toga, HomTom S12 ne može garantirati jer dolazi s vrlo štedljivim čipsetom MT6580 kojemu u radu pomaže 1 GB radne memorije. Prostor za pohranu ima kapacitet od 16 GB, što je dovoljno za nezahtjevne korisnike. Baterija ima kapacitet 2.750 mAh, a OS je Android 6 Marshmallow. Cijena mu je nevjerojatnih 47,99 dolara.

Iz ponude smo izdvojili nekoliko modela koje smatramo osobito zanimljivim s obzirom na sniženje cijena, no HomTom u ponudi krije još svašta nešto. Čitav asortiman sniženih HomTomovih proizvoda pogledaj na ovoj stranici.

>> Klikni za HomTom

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Danas vam donosimo jednu zanimljivu ponudu mobitela sa velikom baterijom ali i lijepim dizajnom. Radi se o prošlogodišnjem modelu Homtom marke koji kombinira dosta...

Mobiteli

Puno smo puta pisali o kompaniji Homtom, pa pretpostavljam da znate ponešto o njima. Jeste li znali, recimo, da su oni podbrand kompanije Doogee?...

Mobiteli

Evo nam još malo gužve na početku srednje kategorije: pojavio se Homtom HT70, mobitel s brutalno velikom baterijom kapaciteta od čak 10.000 mAh. Redovna...

Mobiteli

Unazad tjedan dana intenzivno sam koristio telefon kojeg sam već predstavio u Unboxing videu: Homtom S9 Plus. Stigao nam je ravno iz trgovine Gearbest,...