Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Recenzije

SuperEQ Q2 Pro TWS bežične slušalice [RECENZIJA] + KUPON!

Bežične slušalice postaju sve bolje. Nekad se za dobar gadget morala opljačkati banka, danas ga kupiš za par stotina kuna. Baš zato pišem recenziju o SuperEQ Q2 Pro, odličnim TWS (True Wireless Stereo) slušalicama koje su se upravo pojavile na tržištu. SuperEQ Q2 Pro dolaze s brojnim modernim tehnologijama (ANC, transparentni način rada, Bluetooth 5.2), koje podižu iskustvo slušanja na vrlo visoku razinu.

>>IMAMO KUPON za SuperEQ Q2 Pro!<< Upiši MORE20 i dobit ćeš 20% popusta!

Ovo mi inače nije prvi susret sa SuperEQ brandom, jer sam već recenzirao njihove slušalice SuperEQ S1 i SuperEQ S2. Riječ je o ‘običnim’ bežičnim slušalicama, za razliku od Q2 Pro koje su, kao što sam rekao, TWS model. To znači da se slušalice bežično spajaju ne samo s tvojim mobitelom, nego i međusobno – između lijeve i desne slušalice nema nikakve žice.

O slušalicama SuperEQ Q2 Pro

Kutija u kojoj slušalice dolaze je od čvrstoga kartona. Do mene je stigla bez ikakvih tragova oštećenja. U kutiji su, osim samih slušalica, USB kabel tipa C, dodatni umetci za uši te upute. Setovi umetaka dolaze u tri veličine (S/M/L), zavisno koliko uho imate. Otporne su na vlagu (IP X5), što znači da će bez problema podnijeti znoj i sitno rominjanje, tako da se s njima možete upustiti u bilo kakvu sportsku aktivnost ili šetnju po kiši.

Velika većina TWS slušalica ima primarnu i sekundarnu slušalicu. S mobitela signal (dakle zvuk) ide u primarnu, s koje se zatim prosljeđuje u sekundarnu slušalicu. Kašnjenje u signalu je toliko beznačajno, da ga korisnik u pravilu ne primjećuje. Q2 Pro upravo su takve slušalice. Podržavaju moderni Bluetooth 5.2, koji osigurava brzo i stabilno povezivanje s vašim mobitelom. Odlično leže u ušnoj školjci, lagane su i udobne, zbog čega neće slučajno ispasti ili dovesti do zamora uha niti nakon dugotrajnog nošenja. Zvuk iz njih je odličan!

Posjeduju ANC tehnologiju (Active Noise Cancellation), koja koristi po dva zvučnika u svakoj slušalici kako bi blokirala vanjsku buku. Ovo je korisna opcija ako se želite isključiti iz bujice zvukova oko vas, kao kad šetate prepunom gradskom ulicom, recimo. Još jedna zgodna mogućnost je transparentni način rada (Transparency mode), koji propušta zvukove kako biste bili svjesni okoline dok slušate glazbu. Nešto kao inverzni ANC.

Kako se koriste SuperEQ Q2 Pro

Iako su moderne, Q2 Pro zapravo su vrlo jednostavne. Nakon što otvorite kutiju, uklonite tanki plastični film s konektora na slušalicama, nakon čega ih valja staviti na punjenje. Na kućištu su tri LED-ice, koje označavaju razinu napunjenosti baterije. LED-ice će treperiti dok punjenje traje, a kad završi, postojanim će svjetlom označiti da je proces završen.

Prekidači na slušalicama su multifunkcionalni, što znači da ih možete koristiti za primanje poziva. Kad vam zazvoni mobitel, ne morate se javiti na njega, nego pritisnite neku od slušalica i tako obavite poziv. Mikrofon u slušalicama je kvalitetan i omogućava nesmetane razgovore čak i u gradskoj vrevi. Napominjem kako poziv možete i odbiti pritiskom na jednu od slušalica.

Pritiskom na prekidače također možete pokrenuti odnosno pauzirati glazbu s mobitela, prebacivati između pjesama, ali ne možete povećati ili smanjiti zvuk. To morate odraditi ručno na mobitelu što zna biti iritantno, osobito ako ostavite mobitel u susjednoj sobi. To je jedini minus kojeg sam našao na SuperEQ Q2 Pro, jer bitnije mi je smanjiti ili pojačati glazbu od svih ANC-ova ovog svijeta. Skratit ću priču i priložiti screenshot sa stranice prozivođača, kako bi vam bilo jasnije na koji se način upravlja slušalicama.

Zaključak

SuperEQ Q2 Pro imaju jako dobar zvuk i prilično dobar bas za ovako sitan gadget. Vrlo su udobne čak i prilikom dugotrajnog nošenja. Ističem moderni Bluetooth 5.2, koji jamči kvalitetnu i stabilnu vezu s pametnim telefonom. Ako imate slušalice sa starijom verzijom Bluetootha, itekako ćete primijetiti razliku između njih i Q2 Pro. Pucneš prstima i već si povezan! Autonomija je također respektabilna, jer svaka slušalica ima bateriju od 55 mAh, dok kutija ima vlastitu bateriju zapremine 370 mAh.

KUPI SuperEQ Q2 PRO SLUŠALICE!

>IMAMO KUPON za SuperEQ Q2 Pro!<< Upiši MORE20 i dobit ćeš 20% popusta!

Proizvođač se kune da će slušalice na jednom punjenju dohvatiti čak 11 sati slušanja glazbe, ali to treba uzeti sa zrnom soli. U kontroliranim uvjetima u kakvim su mjerili potrošnju veza je bila stabilna, a zvuk na samo 50% snage. U praksi sam postigao između sedam i pol i devet sati, jer je veza između mobitela i slušalica oscilirala i povremeno pucala. Znao sam otići dvije-tri prostorije dalje od mobitela, ili čak u potpunosti izaći iz dometa Bluetooth veze. Isto tako, glazba se ne sluša na samo 50% jačine zvuka. Unatoč ovoj razlici, autonomija je za pohvalu. Volio bih na njima mogućnost korekcije zvuka pritiskom na slušalice, što je praktičnije nego neke druge funkcije koje Q2 Pro posjeduje.

Ovo su dobre slušalice.

Možda će vas zanimati

Recenzije

Srednja klasa pametnih telefona dobila je novog, ozbiljnog izazivača. HONOR 90 dodatak je ionako već jakoj ponudi uređaja iz njihovih tvornica. Riječ je o...

Recenzije

Best-buy kategorija pametnih telefona jako je elastičan pojam. Nekada su to bili uređaji s cijenom između 150 i 200 eura, ali danas stvari stoje...

Recenzije

Prije par mjeseci na recenziji sam imao King Kong 5 Pro, robusni telefon kompanije Cubot. Oklopljen kao tenk, odolijevat će svim izazovima koje imate...

Recenzije

Proizvođači mobitela nekad su se natjecali tko će napraviti manji uređaj. To je bilo jako davno, prije smartphone ere i sreća da je ta...