Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Samsung

CES 2024: Samsung predstavlja revolucionarne nove proizvode – Pogledajte o kojima se radi

CES 2024: Samsung predstavlja revolucionarne nove proizvode - Pogledajte o kojima se radi
Unsplash

Samsung, poznati južnokorejski tehnološki gigant, najavio je uoči sajma potrošačke elektronike CES 2024 uzbudljiv niz novih proizvoda. Među njima su i revolucionarni zasloni opremljeni naprednim AI čipom. Ove inovacije uključuju najnovije modele Neo QLED 8K i 4K televizora, koji su opremljeni ovim sofisticiranim čipom. Također, Samsung je predstavio nadogradnju svog operativnog sustava Tizen, koji sada dolazi s poboljšanim korisničkim sučeljem i naprednim mogućnostima za gaming.

Dodatno, u ponudi se našao i inovativni bežični 8K projektor, koji obogaćuje Samsungov već impresivan asortiman. Ovo je sažetak ključnih točaka Samsungove nedavne najave.

Neo QLED TV s ugrađenom umjetnom inteligencijom

Samsung je najavio značajne inovacije za svoju 2024 liniju Neo QLED televizora, koji će biti dostupni u 8K i 4K rezolucijskim varijantama. Ključna nadogradnja u ovoj liniji je uvođenje novog Samsung NQ8 AI Gen3 čipseta, koji uključuje snažnu neuronsku procesorsku jedinicu (NPU). Ovaj NPU je dvostruko brži od svojeg prethodnika, što predstavlja značajan napredak u procesiranju i performansama.

Novi čipset omogućava niz AI pogonjenih značajki, uključujući 8K AI Upscaling Pro. Ova značajka koristi tehnike umjetne inteligencije za povećanje rezolucije videozapisa niže kvalitete na višu rezoluciju, pružajući tako oštriju i jasniju sliku. Također, čipset NQ8 AI Gen3 donosi značajku AI Motion Enhancer Pro, koju Samsung ističe kao sposobnu za automatsko detektiranje sportskih sadržaja te primjenjuje odgovarajuću interpolaciju za smanjenje zamućenja kretanja.

Što se tiče zvuka, novi Neo QLED TV bit će opremljen tehnologijom Active Voice Amplifier Pro, koja ima za cilj poboljšati kvalitetu dijaloga i glasova na ekranu.

Pored ovih tehnoloških poboljšanja, Samsung je također istaknuo da će njihovi 2024 Neo QLED TV-i imati poboljšane značajke pristupačnosti. Uključuje tehnologiju optičkog prepoznavanja znakova (OCR) koja omogućava glasovni vodič za titlove u stvarnom vremenu, kao i Relumino, koji rebalansira boje i detalje za slabovidne korisnike. Ove značajke čine Neo QLED TV-ove ne samo tehnološki naprednima, već i pristupačnima širem spektru korisnika.

2024 Tizen OS

Samsungov operativni sustav Tizen OS za 2024. godinu donosi značajne inovacije i poboljšanja, posebno fokusirane na personalizaciju i igračko iskustvo. Ključna značajka ovog nadograđenog sustava je mogućnost stvaranja individualnih korisničkih profila na Samsungovim pametnim televizorima. Ovo omogućava različitim članovima kućanstva da imaju prilagođene preporuke sadržaja, što značajno poboljšava korisničko iskustvo kroz personalizirani sadržaj i usluge.

Uz personalizaciju, 2024 Tizen OS donosi i značajne nadogradnje u pogledu igračkih mogućnosti. Novi operativni sustav podržavat će kontroler “Designed for Samsung Gaming Hub”, koji je predstavljen na CES-u 2024. Ovaj bežični kontroler za igre obilježava nekoliko ključnih karakteristika:

 1. Punjiva baterija: Ovo pruža dugotrajnu upotrebu bez potrebe za čestim zamjenama ili punjenjima baterije.
 2. Bluetooth veza s niskom latencijom: Kontroler će imati doseg do 30 stopa, pružajući stabilnu i brzu bežičnu vezu, što je ključno za besprijekornu igračku izvedbu.
 3. Namjenska početna tipka za Samsung Gaming Hub: Ova tipka omogućuje brz pristup Samsung Gaming Hubu, platformi integriranoj u Tizen OS, što igračima omogućuje lak pristup svojim igrama i sadržaju.

Ove nadogradnje čine Tizen OS 2024. iznimno prilagodljivim i privlačnim za različite korisnike, od onih koji traže personaliziran medijski sadržaj do entuzijastičnih igrača koji traže optimalno iskustvo igre.

Premiere 8K projektor

Samsungov Premiere 8K projektor predstavlja značajan napredak u svijetu kućnih projekcijskih sistema. Ovaj ultrakratkog dometa projektor nudi brojne napredne značajke koje ga čine iznimno atraktivnim za širok spektar korisnika.

Ključne karakteristike Premiere 8K projektora uključuju:

 1. Bežična veza: Ova značajka omogućuje lako povezivanje s različitim uređajima bez potrebe za kablovima, što pojednostavljuje postavljanje i pruža više fleksibilnosti u smještaju projektora.
 2. Sound-on-screen tehnologija: Ova inovativna tehnologija zvuka pruža imerzivno iskustvo slušanja, integrirajući zvučnike direktno u projektor. To znači da zvuk dolazi izravno s mjesta na kojem se prikazuje slika, stvarajući osjećaj da ste usred događanja.
 3. Igranje u oblaku: Podrška za cloud gaming omogućava korisnicima pristup igrama izravno preko interneta, bez potrebe za konzolama ili snažnim računalima.
 4. Uvijek uključen glas: Ova značajka omogućava korisnicima interakciju s projektorem koristeći glasovne naredbe, što povećava udobnost i jednostavnost upotrebe.
 5. Četiri Podijeljena Zaslona s Više Prikaza: Ova funkcija omogućuje istovremeno prikazivanje više sadržaja na jednom velikom ekranu, idealno za simultano praćenje različitih medijskih sadržaja ili za multizadatke.

Premiere 8K projektor je dizajniran tako da se savršeno uklapa u moderni dom, nudeći vrhunsku kvalitetu slike i zvuka, te mnoštvo pametnih značajki koje će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike.

Prozirni MICRO LED

Samsungova inovacija u području zaslona, koja će biti predstavljena na CES-u 2024, je njihova nova prozirna MICRO LED tehnologija. Ova tehnologija predstavlja značajan korak naprijed u dizajnu i funkcionalnosti zaslona. Evo ključnih karakteristika:

 1. Prozirnost zaslona: Samsungova MICRO LED tehnologija omogućava stvaranje prozirnih zaslona. To znači da zasloni ne samo da prikazuju sliku, već omogućuju i vidljivost kroz njih, što otvara nove mogućnosti za dizajn i primjenu.
 2. Eliminacijašavova i loma svjetlosti: Zahvaljujući sofisticiranom proizvodnom procesu i upotrebi MICRO LED čipa, ovaj zaslon uspješno eliminira probleme s vidljivim šavovima i lomom svjetlosti koji su česti kod tradicionalnih zaslona. To rezultira jasnijom i čišćom slikom.
 3. Čipovi izravno položeni na staklo: Jedna od najinovativnijih značajki ovih zaslona je način na koji su čipovi MICRO LED-a integrirani. Umjesto korištenja tradicionalnog sloja koji nosi čipove, Samsungova tehnologija uključuje položaj čipova izravno na staklo. To ne samo da povećava prozirnost, već i poboljšava estetiku i omogućava tanji dizajn.
 4. Razlika od konvencionalnih zaslona: Ova tehnologija se bitno razlikuje od konvencionalnih zaslona korištenjem naprednih materijala i tehnika proizvodnje, što rezultira superiornom kvalitetom slike i dizajnom.

Samsungova prozirna MICRO LED tehnologija zaslona pruža uvid u budućnost tehnologije zaslona, nudeći visoku kvalitetu slike, nevjerojatnu prozirnost i elegantan dizajn, otvarajući put za nove inovativne primjene u raznim industrijama i kućnim okruženjima.

Drugi proizvodi

Samsung je najavio niz uzbudljivih proizvoda koji će biti predstavljeni na CES-u 2024, pokrivajući širok spektar tehnoloških inovacija. Evo detalja o ovim proizvodima:

 1. OLED televizori do 77 inča: Samsung će predstaviti nove OLED televizore, dostupne u veličinama do 77 inča. Ovi televizori će se istaknuti svjetlijim zaslonom, pružajući bolju vidljivost i živopisnije boje. Također, implementirat će ‘OLED Glare Free’ tehnologiju, što će smanjiti odsjaj i omogućiti ugodnije gledanje u različitim svjetlosnim uvjetima.
 2. Druga generacija prijenosnih freestyle projektora: Samsung nastavlja inovirati u segmentu prijenosnih projekcijskih uređaja s drugom generacijom svojih popularnih projektor Freestyle. Ovi prijenosni projektori su dizajnirani za fleksibilnost i jednostavnost korištenja, idealni za korisnike koji često mijenjaju svoje okruženje ili žele jednostavno postaviti home theater iskustvo.
 3. Soundbarovi i prilagodljivi zvučnici: Samsung također planira predstaviti nove modele soundbarova i prilagodljivih zvučnika. Očekuje se da će ovi audio proizvodi nuditi poboljšanu kvalitetu zvuka, elegantan dizajn i napredne značajke za bešavnu integraciju s drugim Samsung uređajima, pružajući korisnicima vrhunsko audio iskustvo.

Ova najava od strane Samsunga ukazuje na njihovu kontinuiranu posvećenost inovacijama i razvoju tehnologije, s ciljem pružanja raznolikih i naprednih tehnoloških rješenja koji zadovoljavaju potrebe i želje široke baze korisnika.

Možda će vas zanimati

Apple

Najinovativnije značajke na Android uređajima često su plod suradnje između vodećih proizvođača Androida. Na primjer, funkcije multitaskinga koje su prvotno bile ekskluzivne za Samsungove...

Samsung

S dolaskom ljeta, dolazi i velik broj Samsung Galaxy uređaja. Samsung je nedavno otkrio da će se njegov godišnji događaj Galaxy Unpacked održati u...

Samsung

Zadnjih dana, pojavila su se brojna izvješća u kojima se navodi da je Samsungov skupi sklopivi telefon, poznatiji kao Galaxy Fold, u kratkom vremenu...

Mobiteli

U današnje vrijeme, Samsung je jedan od najpopularnijih i najkorištenijih brandova mobilnih telefona. Kao i svaki današnji pametni telefon, tako i Samsung dolazi s...