Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Facebook Messenger će vas obavijestiti ako netko snimi vašu nestajuću poruku

Foto: Pixabay

Mark Zuckerberg, izvršni direktor tvrtke Meta, najavio je novu značajku za Facebook Messenger, koja bi trebala znatno poboljšati privatnost korisnika na platformi.

Riječ je o značajki koja će obavijestiti korisnika da je netko snimio zaslon nestajućih poruka u Tajnom razgovoru koji je osiguran end-to-end enkripcijom.

Facebook je prvi put uveo nestajuće poruke u studenom 2020. godine, za Messenger i Instagram. Taj potez je bio dio većeg plana da se osigura dodatna zaštita na platformama za razmjenu poruka tvrtke, a WhatsApp je dobio slično značajku samo nekoliko tjedana prije, prenosi Slash Gear.

Foto: Facebook

Vodeći tehnološki portali navode da Messenger od samog početka obavještava korisnike kad netko snimi zaslon poruke koja nestaje, ali da postoji jedna vrlo bitna razlika. Bitna vijest je da Facebook radi na uvođenju end-top-end enkripcije (E2EE), koja se smatra zlatnim standardom privatnosti i sigurnosti.

Obično je slučaj, kod šifriranja od strane servera, da poslužitelj ima ključ za dešifriranje sadržaja vaših poruka, pa, u tom smislu, nikada ne možete biti sigurni tko, osim vašeg sugovornika, može pristupiti vašim podacima.

Međutim, s E2EE, vaši podaci su kriptirani na način da samo osoba s kojom komunicirate i vi možete pročitati vaše poruke. Čak ni davatelj, čiju uslugu koristite, ne može presresti i pročitati vaše poruke.

Možda će vas zanimati

Aplikacije

WhatsApp uvodi novu mogućnost koja će mnoge korisnike usrećiti. Naime, riječ je o ažuriranju koje će korisnicima omogućiti preslušavanje glasovnih poruka prije slanja. Popularna...

Aplikacije

Aplikacija za sigurnu razmjenu poruka Signal lansirala je novu značajku koja korisnicima omogućuje donacije unutar aplikacije. Kao neprofitna organizacija, Signal ne prima financijsku potporu...

Mobiteli

Ranije ove godine, Twitter je objavio novu značajku koja je korisnicima omogućila da daju napojnice drugim korisnicima. To je bio način na koji su...

Mobiteli

U studenom prošle godine, WhatsApp je predstavio poruke koje brišu nakon 7 dana. Prije nekoliko mjeseci, servis je počeo raditi na “view once” porukama,...