Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Xiaomi

Imate li i vi problema s Xiaomijem? Zbog buga neki modeli postali neupotrebljivi

Foto: Pixabay

Nedavno ažuriranje koje je objavio Xiaomi za određene mobilne telefone izazvalo je neželjene posljedice, čineći neke uređaje neupotrebljivima. Xiaomi je priznao da postoji problem koji su prijavili brojni korisnici na raznim internetskim forumima, a koji utječe na uređaje robnih marki Xiaomi, Redmi i POCO.

Nažalost, vijesti su loše. Jedino rješenje za rješavanje problema uključuje vraćanje na tvorničke postavke, čime se brišu svi korisnički podaci na uređaju. To nosi značajan rizik od trajnog gubitka podataka, naglašavajući važnost redovitih sigurnosnih kopija.

Tehnička služba trenutno je jedina opcija za pogođene korisnike. Čini se da problem proizlazi iz ažuriranja unaprijed instalirane sistemske aplikacije unutar MIUI-a, Xiaomijevog prilagođenog skina za Android. Ažuriranje, namijenjeno isključivo uređajima koji koriste HyperOS, nenamjerno je distribuirano svim korisnicima MIUI-ja.

Također, ova nekompatibilnost rezultirala je loopom, odnosno stalnom petljom ponovnog pokretanja na pogođenim uređajima nakon ažuriranja aplikacije, onemogućujući im normalno pokretanje i dopuštajući deinstalaciju aplikacije. Xiaomi je javno priznao ovu grešku na svojim kanalima društvenih medija.

Iako problematično ažuriranje aplikacije više nije dostupno u trgovini GetApps, čime se eliminira rizik od budućih pojava, korisnici moraju potražiti pomoć od pružatelja tehničkih usluga kako bi riješili problem. Xiaomi izričito savjetuje da ga ne pokušavate sami popraviti jer bi to moglo dovesti do potpunog gubitka podataka za podatke bez sigurnosne kopije.

Još ne znamo koliko korisnika koji se suočavaju s problemom, a Xiaomi navodi samo da je u pitanju “mali broj“. Međutim, incident naglašava važnost temeljitog testiranja i selektivne distribucije ažuriranja softvera za ublažavanje nepredviđenih posljedica.

Možda će vas zanimati

Xiaomi

Poco C55 je jedan novi pametni telefon koji dolazi iz Xiaomi ekosustava, a njegov omjer cijene i kvalitete odmah u startu je postao privlačan...

Xiaomi

Prije dva dana Xiaomi je predstavio svoje nove pametne telefone namijenjene globalnom tržištu. Kompletnu liniju Xiaomi 12 mobilnih telefona čine osnovni model, Pro verzija...

Xiaomi

Specifikacije: WQHD+ 120Hz zaslon Četversotruki stereo zvučnici Qualcomm® Snapdragon™ 860 8720mAh (typ) baterija visokog kapaciteta Poboljšajte svoju zabavu i radno iskustvo Dizajn i vrhunska...

Xiaomi

Nakon što je u drugom kvartalu 2021. godine Xiaomi ostvario nevjerojatan skok prodaje od čak 83 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine,...