Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Android

Google Pixel 9 serija: Sve što znamo (i što mislimo da znamo) o nadolazećim pametnim telefonima!

Google Pixel 9

Pozdrav, dragi čitatelji! Ako ste tech entuzijasti kao mi, sigurno ste već čuli za najnovije curenje informacija o Googleovoj Pixel 9 seriji. Dakle, sjednite, opustite se i pripremite se za duboko uranjanje u more glasina, specifikacija koje su „procurile u javnost“ i malo naših nagađanja jer, tko ne voli dobar trač?

Što je novo u Pixel svijetu?

Kao što smo i očekivali, Google nije uspio zadržati tajne do službenog predstavljanja. Tako, imamo gotovo sve informacije o njihovim nadolazećim uređajima: Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL i Pixel 9 Pro Fold. Idemo redom…

Dizajn i zaslon

Svi modeli iz Pixel 9 serije dolaze s AMOLED zaslonima koji podržavaju 120Hz osvježavanje. Pixel 9 ima zaslon od 6.24 inča, Pixel 9 Pro malo veći od 6.34 inča, a Pixel 9 Pro XL ponosi se zaslonom od 6.73 inča. Posebna zvijezda serije, Pixel 9 Pro Fold, dolazi s vanjskim zaslonom od 6.3 inča i unutarnjim zaslonom od čak 8 inča.

Prema izvorima iz 9to5Google, možemo očekivati impresivne živopisne boje, ali i mat završnu obradu na Pro modelima, dok će standardni Pixel 9 imati sjajni finish.

Performanse: Tensor G4, kralj brzine

Srce ovih novih uređaja bit će Googleov Tensor G4 čip. U kombinaciji s 12GB RAM-a na standardnom modelu i 16GB RAM-a na Pro verzijama, očekujemo performanse koje će nas ostaviti bez daha. Bez obzira jeste li ljubitelj mobilnih igara, fotografije ili jednostavno volite da vaš mobitel radi glatko, ova serija obećava ispuniti sve vaše želje.

Kamere: Više je uvijek bolje

Pixel 9 dolazi s dvostrukom stražnjom kamerom: glavnim senzorom od 50MP i ultraširokim objektivom od 48MP. Pixel 9 Pro i Pixel 9 Pro XL idu korak dalje s dodatkom periskopskog telefoto objektiva od 48MP.

Prednja kamera na Pro modelima je prava zvijer sa svojih 42MP, dok je standardni Pixel 9 malo skromniji s 10.5MP prednjom kamerom. Naravno, očekujemo da će Googleov softver za obradu slike i AI dodatno unaprijediti ove impresivne specifikacije.

AI čarolija: Gemini i Magic Editor

Google ne bi bio Google bez dodavanja malo AI magije. Novi uređaji dolaze s pregrštom AI značajki, uključujući Magic Editor koji vam omogućava da uređujete fotografije koristeći tekstualne naredbe, i „Add Me” funkciju koja vas može dodati u grupne fotografije čak i ako niste bili tamo kada su snimane.

Osim toga, korisnici Pixel 9 Pro i Pixel 9 Pro XL dobit će godinu dana besplatnog korištenja Gemini Advanced, Googleove najnovije AI usluge koja, između ostalog, može prepoznati sadržaj vašeg hladnjaka i predložiti recepte. Ako to nije budućnost, ne znamo što je!

Datum izlaska i cijene

Očekuje se da će Google službeno predstaviti Pixel 9 seriju 13. kolovoza 2024. godine. Cijene još nisu službeno potvrđene, ali prema informacijama iz 9to5Google, Pixel 9 Pro trebao bi koštati oko 999 USD, dok će Pixel 9 Pro XL doseći cijenu od 1,099 USD.

Zašto ove informacije trebate shvatiti s rezervom

Iako su ove informacije vrlo detaljne, važno je napomenuti da su još uvijek u domeni glasina. Google je poznat po tome da mijenja specifikacije u zadnji čas, pa bi neki detalji mogli biti drugačiji kad uređaji napokon stignu na tržište. No, to nas ne sprječava da se zabavimo i spekuliramo, zar ne?

Što očekujemo od Googlea

Ako nas je Google išta naučio, to je da uvijek možemo očekivati iznenađenja. Bilo da se radi o neočekivanim softverskim značajkama, novim bojama ili dodatnoj opremi, Pixel 9 serija sigurno neće razočarati. Osim toga, s obzirom na to koliko je informacija već procurilo, vjerojatno ćemo imati još nekoliko iznenađenja do službenog predstavljanja.

Pixel Watch 3 i Pixel Buds Pro 2

Osim novih mobitela, očekujemo i nove verzije Googleovog pametnog sata i slušalica. Pixel Watch 3 i Pixel Buds Pro 2 trebali bi biti predstavljeni uz Pixel 9 seriju, što će dodatno obogatiti Googleov ekosustav uređaja.

Pixel Watch 3 donosi više mogućnosti prilagodbe s novim licima sata i poboljšanom funkcionalnošću, dok Pixel Buds Pro 2 donose novo dizajnirane wing tips za bolje prijanjanje i stabilnost.

Zaključak: Spremni za Pixel 9?

Nema sumnje da je Pixel 9 serija jedan od najiščekivanijih tehnoloških događaja godine. S impresivnim specifikacijama, naprednim AI značajkama i novim dizajnom, Google postavlja visoke standarde za pametne telefone.

Dakle, jeste li spremni za novi Pixel? Hoće li vas ova serija konačno uvjeriti da se prebacite na Googleov ekosustav? Ako ste uživali u ovom članku, ne zaboravite ga podijeliti s prijateljima i pratiti nas za još zabavnih i informativnih tech novosti!

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Pohvalno se piše o kineskoj kompaniji Vernee – i mi smo među takvima – čiji se telefoni diče izvrsnom kvalitetom i performansama. Jedan od...

Mobiteli

Bluboo Maya Max pametni je telefon kojeg njegova izrada, komponente i optimiziranost čine jednim od najozbiljnijih kandidata za kupovinu. Primarna, gotovo pa jedina svrha...

Mobiteli

Doogee X5 Pro je još jedan u nizu kineskih mobitela međutim realno gledajući nemaju svi love na bacanje da bi si mogli priuštiti bilo...

Mobiteli

Tvrtka Elephone upravo je pustila u pretprodaju svoj novi adut, model Elephone S7. Navedeni dolazi u dvije varijante: S7 s dijagonalom zaslona od 5,5 inča...