Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Mobiteli

OSCAL TIGER 13: Prvi 5G smartphone s AI fotografijom za mlađu generaciju

OSCAL Tiger 13

OSCAL TIGER 13 je najnoviji uređaj iz TIGER serije i prvi u ponudi ove kompanije s podrškom za 5G mreže. Namijenjen je mlađoj generaciji korisnika koji žele više od svog pametnog telefona, bez potrebe da potroše čitavo bogatstvo. Sa svojim modernim značajkama i pristupačnom cijenom, TIGER 13 nudi puno za one koji traže pouzdan uređaj za svakodnevnu upotrebu.

Podrška za 5G donosi bržu i stabilniju vezu, što je korisno za sve koji često preuzimaju velike datoteke, gledaju streaming ili igraju igre na mreži. Naravno, važno je napomenuti da dostupnost 5G mreža još uvijek varira ovisno o lokaciji. S obzirom na cijenu, OSCAL TIGER 13 predstavlja dobar omjer uloženog i dobivenog, posebno za korisnike koji traže uređaj s pristojnim specifikacijama bez probijanja budžeta.

1. Fotografija s umjetnom inteligencijom: Uhvatite svaki trenutak

Za sve koji vole fotografirati, OSCAL TIGER 13 dolazi s nekoliko značajki koje su osmišljene kako bi omogućile bolje slike, čak i ako niste profesionalac. Glavna kamera od 50MP temelji se na Samsungovom JN1 senzoru i koristi AI algoritme za automatsku prilagodbu postavki u različitim situacijama. Iako zvuči impresivno, zapravo se radi o pokušaju da fotografiranje bude jednostavnije i kvalitetnije, pogotovo u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Tehnologija 4-u-1 pixel binning kombinira četiri piksela u jedan, čime poboljšava sposobnost snimanja u mraku. Double Super-PD tehnologija omogućuje brže i preciznije fokusiranje, što može biti korisno pri fotografiranju objekata u pokretu ili u situacijama kad je svjetlost ograničena.

Osim samih snimaka, AI alati za uređivanje, poput funkcije za uklanjanje neželjenih objekata ili osvjetljavanja lica, mogu biti korisni za brze dorade. Ipak, valja napomenuti da rezultati ovih alata neće uvijek biti savršeni kao kod profesionalnih uređivačkih programa, ali će mnogima olakšati osnovne prilagodbe.

2. Moderan dizajn koji ističe vašu osobnost

Što se tiče dizajna, OSCAL TIGER 13 pokušava uhvatiti korak s trendovima. StarFlare završna obrada na poleđini uređaja privlači pozornost, a ponuđene boje Violet Blue i Hurricane Black omogućuju izbor između nešto upečatljivijeg i minimalističkog izgleda. Uređaj je težak 200 grama i debljine 8,5 mm, što ga čini dovoljno praktičnim za svakodnevno nošenje.

Iako dizajn nije revolucionaran, dovoljno je moderan da odgovara mlađoj publici koja voli uređaje koji dobro izgledaju i ističu se u gomili. TIGER 13 uspijeva kombinirati estetsku privlačnost s praktičnošću.

3. Personalizirano iskustvo uz DokeOS 4.0

DokeOS 4.0, operativni sustav temeljen na Androidu 14, nudi brojne mogućnosti prilagodbe. Korisnici mogu mijenjati izgled sučelja, uključujući boje, fontove, veličine mapa i ikona, što može biti zanimljivo onima koji vole prilagoditi uređaj svom stilu.

S druge strane, novi DokeOS također donosi poboljšanja u fluidnosti sustava i brzini rada aplikacija, što znači da će svakodnevno korištenje biti manje stresno, posebno za one koji često koriste više aplikacija istovremeno. Dodatne značajke, poput prilagodljivih widgeta i mogućnosti postavljanja tajmera, čine iskustvo korištenja jednostavnijim i intuitivnijim.

4. Performanse koje vas neće iznevjeriti

Kad je riječ o performansama, OSCAL TIGER 13 ima pristojan 6nm 5G octa-core Unisoc T760 procesor i do 24GB RAM-a. To osigurava da uređaj može podnijeti većinu svakodnevnih zadataka bez značajnih poteškoća. Rezultat na Antutu benchmark testu (459,200) svjedoči o solidnim performansama u ovoj cjenovnoj kategoriji.

Za one koji žele više prostora za pohranu, uređaj nudi 256GB interne memorije, uz mogućnost proširenja putem microSD kartice do 2TB. To znači da ne morate brinuti hoće li biti dovoljno mjesta za sve vaše aplikacije, slike i videozapise. Sve u svemu, performanse OSCAL TIGER 13 su zadovoljavajuće, iako ne treba očekivati iste rezultate kao kod flagship modela.

5. Senzualni doživljaj: Ekran i zvuk

OSCAL TIGER 13 nudi 6.67-inčni zaslon s frekvencijom osvježavanja od 90Hz, što može poboljšati iskustvo pri korištenju uređaja. Zasloni s višom frekvencijom osvježavanja čine skrolanje i animacije uglađenijima, a to može biti primjetno prilikom igranja igara ili gledanja video sadržaja. No, treba napomenuti da je razlika u odnosu na standardni 60Hz zaslon najviše primjetna kod brzih pokreta, pa neki korisnici možda neće osjetiti značajnu promjenu u svakodnevnom korištenju.

Što se tiče kvalitete prikaza, ekran podržava Full HD+ rezoluciju, što je dovoljno dobro za gledanje video sadržaja, ali nije na razini premium uređaja s višim razlučivostima. Boje su pristojne, a svjetlina zadovoljavajuća za većinu uvjeta, iako u jakoj sunčevoj svjetlosti može biti izazov pronaći idealnu vidljivost.

Zvuk je solidan zahvaljujući stereo zvučnicima koji osiguravaju glasnoću i pristojnu jasnoću. Ipak, nemojte očekivati vrhunski zvuk s jakim basovima—za takvo iskustvo ipak će vam trebati dodatne slušalice ili zvučnik. Uređaj nudi dovoljno za svakodnevno korištenje, slušanje podcasta ili gledanje videa, ali nije na razini uređaja koji su posebno usmjereni na vrhunsku audio kvalitetu.

6. Privatnost i sigurnost: Uvijek na prvom mjestu

Sigurnost i privatnost postaju sve važniji aspekti pri odabiru pametnog telefona, a OSCAL TIGER 13 dolazi s najnovijom verzijom DokeOS 4.0 koja se temelji na Androidu 14. Sustav nudi osnovne mogućnosti zaštite privatnosti, poput precizne kontrole dozvola za aplikacije, što vam omogućava da odredite koje aplikacije mogu pristupiti vašim podacima. Ovo je korisno za one koji žele imati veću kontrolu nad osobnim informacijama i spriječiti neželjeni pristup.

Dodatne funkcije, poput automatskog brisanja sadržaja iz međuspremnika nakon određenog vremena, mogu pomoći u smanjenju rizika od izlaganja osjetljivih informacija. Iako to ne čini uređaj imunim na sve moguće prijetnje, može pružiti osnovnu razinu sigurnosti.

Alati za upravljanje digitalnim blagostanjem korisni su za korisnike koji žele pratiti koliko vremena provode na uređaju ili postaviti ograničenja korištenja aplikacija. To može biti korisno za one koji nastoje smanjiti vrijeme pred ekranom, ali nije jedinstvena značajka—mnogi drugi uređaji već nude slične mogućnosti.

OSCAL Pad 90: Prava dopuna za produktivnost i zabavu

Uz TIGER 13 pametni telefon, OSCAL također nudi Pad 90 tablet kao dopunu za korisnike koji traže veći ekran za rad ili zabavu. S 10.92-inčnim IPS zaslonom, tablet nudi dovoljno prostora za multitasking, kao i za gledanje filmova i serija. Razlučivost ekrana je dovoljna za pristojan prikaz, ali nije među najboljima na tržištu. Ako vam je bitno gledati sadržaj u najvišoj mogućoj kvaliteti, možda ćete primijetiti određena ograničenja.

Što se tiče performansi, Pad 90 dolazi s Unisoc T606 procesorom, koji je dovoljan za osnovne zadatke i lagani multitasking. Nije namijenjen za intenzivne radne zadatke ili igranje zahtjevnih igara, ali će se dobro nositi s većinom svakodnevnih aktivnosti, poput pregledavanja interneta, slanja e-mailova ili streaminga. Baterija od 7700mAh nudi solidnu autonomiju, no trajanje može varirati ovisno o načinu korištenja.

Tablet je kompatibilan s većinom popularnih platformi za streaming i nudi značajke kao što su Split View 2.0 i PC Mode 2.0 za osnovni multitasking. Ako tražite uređaj za jednostavne svakodnevne zadatke ili povremeni rad, Pad 90 može biti dobra opcija, no za naprednije potrebe možda će biti potrebna jača konfiguracija.

Cijena i dostupnost

OSCAL TIGER 13 i Pad 90 tablet bit će dostupni od 21. listopada 2024. po promotivnim cijenama. TIGER 13 se nudi po početnoj cijeni od 137,99 dolara, dok je redovna cijena 299,98 dolara. Pad 90 se nudi za 119,99 dolara, dok mu je redovna cijena 239,98 dolara. Te promotivne cijene čine oba uređaja povoljnima, ali je važno napomenuti da cijena često odražava ukupnu kvalitetu i razinu performansi koje se mogu očekivati.

Za one koji traže povoljnu opciju s osnovnim značajkama i dobrim omjerom cijene i kvalitete, početne promotivne cijene predstavljaju dobru priliku. No, ako tražite naprednije funkcionalnosti ili vrhunske performanse, možda će biti vrijedno razmotriti i druge opcije.

Zaključak: Kome je OSCAL TIGER 13 namijenjen?

OSCAL TIGER 13 namijenjen je korisnicima koji traže pametni telefon koji nudi osnovne značajke, moderniji dizajn i solidne performanse po povoljnoj cijeni. Idealan je za mlađu publiku koja cijeni 5G podršku, pristojnu kameru i mogućnosti personalizacije sučelja, ali ne očekuje vrhunske specifikacije ili najnovije inovacije.

Ako tražite uređaj za svakodnevnu upotrebu—surfanje, društvene mreže, slušanje glazbe i povremeno igranje igara—TIGER 13 može biti dobar izbor. No, za zahtjevnije korisnike ili one koji traže uređaj za specifične potrebe poput ozbiljnog fotografiranja ili intenzivnog gaminga, postoje bolji uređaji na tržištu, iako po višoj cijeni.

Pad 90 tablet predstavlja dopunu za one koji žele veći zaslon, ali treba biti svjestan da se radi o uređaju srednjeg ranga, s ograničenjima u performansama.

(Sponzorirani članak)

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Pohvalno se piše o kineskoj kompaniji Vernee – i mi smo među takvima – čiji se telefoni diče izvrsnom kvalitetom i performansama. Jedan od...

Mobiteli

Bluboo Maya Max pametni je telefon kojeg njegova izrada, komponente i optimiziranost čine jednim od najozbiljnijih kandidata za kupovinu. Primarna, gotovo pa jedina svrha...

Mobiteli

Doogee X5 Pro je još jedan u nizu kineskih mobitela međutim realno gledajući nemaju svi love na bacanje da bi si mogli priuštiti bilo...

Mobiteli

Tvrtka Elephone upravo je pustila u pretprodaju svoj novi adut, model Elephone S7. Navedeni dolazi u dvije varijante: S7 s dijagonalom zaslona od 5,5 inča...