Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Kako očistiti rešetku zvučnika na mobitelu?

Foto: Pixabay

Nije potrebno puno vremena da prašina, prljavština i komadići koječega pronađu put do unutrašnjosti vašeg mobitela. Ako je zvučnik vašeg mobitela počeo zvučati pomalo prigušeno ili vam se čini da je rešetka prašnjava po rubovima, vjerojatno je došlo vrijeme da ga očistite. Evo kako očistiti rešetke zvučnika vašeg mobitela.

Prvi korak je uvijek odabir pravih alata, a iako postoje određene prednosti posjedovanja profesionalnih alata za čišćenje mobitela, dobre rezultate možete postići i koristeći stvari koje vjerojatno već imate kući.

Evo nekoliko korisnih načina koji vam mogu pomoći da u potpunosti očistite rešetke, piše XDA Developers.

1. Selotejp

Foto: Unsplash/Mitchell Luo

Selotejp je iznenađujuće svestran alat, a poslužit će i za uklanjanje površinske prljavštine i prašine s rešetke zvučnika mobitela. Otkinite komadić selotejpa, omotajte ga oko prsta, ali tako da ljepljiva strana bude s vanjske strane prsta te zatim lagano tapkajte po površini rešetke.

2. Štapići za uši

Foto: Pixabay

Iako možda nisu zdrava opcija za čišćenje ušiju, pamučni štapići za uši dobra su alternativa spužvicama koje se nalaze u profesionalnim kompletima za čišćenje mobitela. Prvo, upotrijebite jedan suhi štapić kako bi očistili prašinu s vašeg mikrofona ili zvučnika, a zatim ga blago natopite alkoholom kako biste uklonili dublje i tvrdokornije nečistoće te podrobnije očistili rešetke. Ipak, pripazite da ne pretjerate s alkoholom, jer bi tako mogli oštetiti unutrašnjost vašeg uređaja.

3. Četkica za zube/Interdentalna četkica

Foto: Pixabay

Četkice za zube, a posebno interdentalne četkice, mogu poslužiti kao odličan alat za čišćenje rešetke vašeg mobitela. Obična stara četkica za zube odlično će očistiti površinski sloj prljavštine, a interdentalnom četkicom očistite pojedinačne rupice rešetke. Naravno, to činite nježno i nemojte pretjerati s guranjem četkice kroz rešetku kako ne bi oštetili dio zvučnika ili mikrofona.

Naprednija oprema za čišćenje mobitela

Međutim, ako niste tip osobe koja će se zadovoljiti osnovnim čišćenjem i želite svoj uređaj očistiti profesionalno i dubinski, možete koristiti komprimirani zrak, specijalizirane četkice i alate namijenjene upravo toj svrsi. Tako ćete prvo eliminirati prašinu, a zatim i ostalu prljavštinu koja nije lako dostupna već navedenim metodama. Najbolje bi bilo kombinirati sve navedeno, ovisno o situaciji i stanju uređaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Blackview

Prošli su mjeseci od kada je tvrtka Blackview lansirala svoju posljednju BL8800 5G flagship seriju robusnih pametnih telefona. Danas je ovaj vodeći brend robusnih...

Promo

Blackview je kineski proizvođač pametnih telefona koji se posvetio robusnim tipovima tih uređaja. On je poznat po svojim izdržljivim pametnim telefonima koji su u...

Xiaomi

Prije dva dana Xiaomi je predstavio svoje nove pametne telefone namijenjene globalnom tržištu. Kompletnu liniju Xiaomi 12 mobilnih telefona čine osnovni model, Pro verzija...

Handy Geng, poznati influencer i majstor za elektroniku, stvorio je masivni power bank za napajanje kapaciteta 27.000.000 mAh. Geng je u siječnju objavio video...

Oglašavanje