Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Tutoriali

Kako očistiti rešetku zvučnika na mobitelu?

Foto: Pixabay

Nije potrebno puno vremena da prašina, prljavština i komadići koječega pronađu put do unutrašnjosti vašeg mobitela. Ako je zvučnik vašeg mobitela počeo zvučati pomalo prigušeno ili vam se čini da je rešetka prašnjava po rubovima, vjerojatno je došlo vrijeme da ga očistite. Evo kako očistiti rešetke zvučnika vašeg mobitela.

Prvi korak je uvijek odabir pravih alata, a iako postoje određene prednosti posjedovanja profesionalnih alata za čišćenje mobitela, dobre rezultate možete postići i koristeći stvari koje vjerojatno već imate kući.

Evo nekoliko korisnih načina koji vam mogu pomoći da u potpunosti očistite rešetke, piše XDA Developers.

1. Selotejp

Foto: Unsplash/Mitchell Luo

Selotejp je iznenađujuće svestran alat, a poslužit će i za uklanjanje površinske prljavštine i prašine s rešetke zvučnika mobitela. Otkinite komadić selotejpa, omotajte ga oko prsta, ali tako da ljepljiva strana bude s vanjske strane prsta te zatim lagano tapkajte po površini rešetke.

2. Štapići za uši

Foto: Pixabay

Iako možda nisu zdrava opcija za čišćenje ušiju, pamučni štapići za uši dobra su alternativa spužvicama koje se nalaze u profesionalnim kompletima za čišćenje mobitela. Prvo, upotrijebite jedan suhi štapić kako bi očistili prašinu s vašeg mikrofona ili zvučnika, a zatim ga blago natopite alkoholom kako biste uklonili dublje i tvrdokornije nečistoće te podrobnije očistili rešetke. Ipak, pripazite da ne pretjerate s alkoholom, jer bi tako mogli oštetiti unutrašnjost vašeg uređaja.

3. Četkica za zube/Interdentalna četkica

Foto: Pixabay

Četkice za zube, a posebno interdentalne četkice, mogu poslužiti kao odličan alat za čišćenje rešetke vašeg mobitela. Obična stara četkica za zube odlično će očistiti površinski sloj prljavštine, a interdentalnom četkicom očistite pojedinačne rupice rešetke. Naravno, to činite nježno i nemojte pretjerati s guranjem četkice kroz rešetku kako ne bi oštetili dio zvučnika ili mikrofona.

Naprednija oprema za čišćenje mobitela

Međutim, ako niste tip osobe koja će se zadovoljiti osnovnim čišćenjem i želite svoj uređaj očistiti profesionalno i dubinski, možete koristiti komprimirani zrak, specijalizirane četkice i alate namijenjene upravo toj svrsi. Tako ćete prvo eliminirati prašinu, a zatim i ostalu prljavštinu koja nije lako dostupna već navedenim metodama. Najbolje bi bilo kombinirati sve navedeno, ovisno o situaciji i stanju uređaja.

Možda će vas zanimati

Apple

U raspravi na Redditu, korisnik se žali da se dva odvojena alarma na njegovom iPhoneu nisu upalila. Nekoliko drugih korisnika također je izrazilo slične...

Apple

Apple je priznao da su pritužbe korisnika kako se iPhone 15 i 15 Pro telefoni pregrijavaju točne, izvijestio je Forbes. Međutim Apple isto tako...

Mobiteli

Google je ovih dana poslao pozivnice za svoj događaj “Made by Google”, koji će se održati 4. listopada 2023. godine, i prilično je izvjesno...

Samsung

Zadnjih dana, pojavila su se brojna izvješća u kojima se navodi da je Samsungov skupi sklopivi telefon, poznatiji kao Galaxy Fold, u kratkom vremenu...