Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Blackview banner

Tutoriali

Kako vratiti slučajno izbrisani SMS?

Foto: Pixabay

Sigurno vam se do sad dogodilo da ste zabunom, nepromišljeno ili ishitreno izbrisali SMS poruku koju niste htjeli izbrisati. No, što onda kad nam ta SMS poruka ipak zatreba i poželimo je vratiti? Ako ste se susreli s takvom situacijom, onda zasigurno znate da vraćanje izbrisane SMS poruke nije nimalo lak zadatak.

Najjednostavniji i najefikasniji način je da koristite Google Drive servis i često pravite backup, odnosno rezervne kopije podataka.

Problem je u tome što SMS poruke ne idu u “smeće”; već se brišu s uređaja. No, kao i kod većine stvari i za ovu situaciju postoji rješenje. Moramo naglasiti da ovom metodom ne možete spasiti sve i da postoji mogućnost da nećete moći spasiti ništa, ali ipak možete pokušati.

Kako spasiti izbrisanu SMS poruku na Androidu koristeći Google Backup?

Veliki broj uređaja s Android operativnim sustavom konfiguriran je tako da automatski stvara sigurnosne kopije na Google Driveu. Ako vaš mobitel spada u tu kategoriju i automatski stvara sigurnosne kopije, postoji mogućnost da ćete moći spasiti izbrisane poruke.

Ipak, to nije nimalo lak zadatak i čak ako ste napravili sigurnosnu kopiju prije brisanja vaše tekstualne poruke, morat ćete svoj uređaj vratiti na tvorničke postavke i onda na njega vratiti cijelu sigurnosnu kopiju. Proces je poprilično dug i može u konačnici rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon posljednje sigurnosne kopije.

1.Pokrenite Google Drive na vašem Android uređaju

2. Odaberite tri vodoravne crtice koje se nalaze u gornjem desnom uglu i odaberite stavku “Backups”

3. Ako vidite dio koji nosi naziv “This device”, odaberite sigurnosnu kopiju

4. Na stranici “Details” pronađite stavku na kojoj piše SMS i provjerite datum posljednjeg backupa. Ako je datum backupa raniji od dana kad ste izbrisali poruku koju želite vratiti, opcija resetiranja mobitela dolazi u obzir. Ako nije, nažalost nemate sreće i poruku više ne možete vratiti, piše Business Insider.

Možda će vas zanimati

Mobiteli

Prošlo je više od godinu dana otkako je Motorola “osvježila” svoj Moto G Power, ali novo izvješće tvrdi da tvrtka radi na ažuriranom modelu....

Android

Google je objavio prvi detaljniji pregled za razvojne programere, u kojem je objasnio koje bi značajke trebao imati Android 14. Taj pregled također nam...

Android

Mobiteli su uređaji koji su gotovo konstantno uz nas i ne idemo nigdje bez njih. Oni nude funkcije poziva i poruka koje bi nam...

Igre

Mobilne igre svakim danom postaju sve potpunije i naprednije, omogućujući da uživate u iskustvima sličnim onima koje možete imati s vašim konzolama ili računalima....