Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tutoriali

Kako vratiti slučajno izbrisani SMS?

Foto: Pixabay

Sigurno vam se do sad dogodilo da ste zabunom, nepromišljeno ili ishitreno izbrisali SMS poruku koju niste htjeli izbrisati. No, što onda kad nam ta SMS poruka ipak zatreba i poželimo je vratiti? Ako ste se susreli s takvom situacijom, onda zasigurno znate da vraćanje izbrisane SMS poruke nije nimalo lak zadatak.

Najjednostavniji i najefikasniji način je da koristite Google Drive servis i često pravite backup, odnosno rezervne kopije podataka.

Problem je u tome što SMS poruke ne idu u “smeće”; već se brišu s uređaja. No, kao i kod većine stvari i za ovu situaciju postoji rješenje. Moramo naglasiti da ovom metodom ne možete spasiti sve i da postoji mogućnost da nećete moći spasiti ništa, ali ipak možete pokušati.

Kako spasiti izbrisanu SMS poruku na Androidu koristeći Google Backup?

Veliki broj uređaja s Android operativnim sustavom konfiguriran je tako da automatski stvara sigurnosne kopije na Google Driveu. Ako vaš mobitel spada u tu kategoriju i automatski stvara sigurnosne kopije, postoji mogućnost da ćete moći spasiti izbrisane poruke.

Ipak, to nije nimalo lak zadatak i čak ako ste napravili sigurnosnu kopiju prije brisanja vaše tekstualne poruke, morat ćete svoj uređaj vratiti na tvorničke postavke i onda na njega vratiti cijelu sigurnosnu kopiju. Proces je poprilično dug i može u konačnici rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon posljednje sigurnosne kopije.

1.Pokrenite Google Drive na vašem Android uređaju

2. Odaberite tri vodoravne crtice koje se nalaze u gornjem desnom uglu i odaberite stavku “Backups”

3. Ako vidite dio koji nosi naziv “This device”, odaberite sigurnosnu kopiju

4. Na stranici “Details” pronađite stavku na kojoj piše SMS i provjerite datum posljednjeg backupa. Ako je datum backupa raniji od dana kad ste izbrisali poruku koju želite vratiti, opcija resetiranja mobitela dolazi u obzir. Ako nije, nažalost nemate sreće i poruku više ne možete vratiti, piše Business Insider.

Možda će vas zanimati

Android

Ne tako davno, Motorola je bila prvak jeftinih Android telefona. Povoljni Motorola telefoni bili su dobro napravljeni, promišljeno dizajnirani i među najboljima u svojoj...

Mobiteli

Nakon što ste platili stotine eura za sićušno “računalo” u svom džepu, može biti neugodno otkriti da se ne uključuje – pogotovo ako više...

Android

Skoro svake godine dobivamo novu generaciju pametnih telefona. Ali u većini slučajeva, novi telefoni nude vrlo malo poboljšanja performansi u usporedbi sa svojim prethodnicima....

Android

Iako su iPhone i Android telefoni gotovo jednako zastupljeni na američkom tržištu, istraživanja pokazuju da vlasnici iPhonea često duže zadržavaju svoje uređaje. Jedan od...