Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Akcije

Novi Xiaomijev patent otkriva preklopni pametni telefon s rotirajućim kamerama

Xiaomijev patent otkriva smartphone zanimljivog dizajna.

Foto: Let's Go Digital

Riječ je o preklopnom smartphoneu poput Motorole Razer i Samsungovog Galaxyja Z Flip, ali s rotirajućim modulom kamere. Ovaj mehanizam omogućuje fizičko okretanje stražnjih kamera prema naprijed i njihovo korištenje za slikanje selfija. Rendere je napravio Lets Go Digital na osnovu skica iz patenta.

U gornjem dijelu uređaja nalaze se tipke za uključivanje i isključivanje uređaja, kao i tipke za kontrolu glasnoće zvuka. Tipke su smještene na desnoj strani, a ispod dijela koji se rotira nalaze se zvučnici.

Ovaj patent ne znači da će Xiaomi zaista proizvesti ovakav uređaj, jer proizvođači smartphonea često patentiraju uređaje koji nikad ne stignu na tržište.

Xiaomi je i ranije imao nekoliko patenata koji su uključivali preklopni mobitel sličan Z Flipu, mobitel s pop-up mehanizmom sa sedam kamera, mobitel s ekranom na obje strane, kao i mobitel s dvije selfie kamere smještene u rupice na ekranu, piše GSMArena.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Xiaomi

Redmi Note 9T bit će dostupan u četiri boje, a prodavat će se po cijeni od 159 eura za model sa 64GB.

Xiaomi

F2 će vjerojatno biti uređaj srednjeg ranga koji će imati ugrađeni Qualcomm Snapdragon 732G procesor.

Xiaomi

Xiaomi Mi 11 ima sve što bi jedan premium mobitel u 2021. godini trebao imati.

Akcije

Nubia Red Magic 5G najnoviji je smartphone koji se pojavio na tržištu s namjenom da postane najbolji prijatelj gamera ali i svih ostalih koji...