Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Akcije

Novi Xiaomijev patent otkriva preklopni pametni telefon s rotirajućim kamerama

Xiaomijev patent otkriva smartphone zanimljivog dizajna.

Foto: Let's Go Digital

Riječ je o preklopnom smartphoneu poput Motorole Razer i Samsungovog Galaxyja Z Flip, ali s rotirajućim modulom kamere. Ovaj mehanizam omogućuje fizičko okretanje stražnjih kamera prema naprijed i njihovo korištenje za slikanje selfija. Rendere je napravio Lets Go Digital na osnovu skica iz patenta.

U gornjem dijelu uređaja nalaze se tipke za uključivanje i isključivanje uređaja, kao i tipke za kontrolu glasnoće zvuka. Tipke su smještene na desnoj strani, a ispod dijela koji se rotira nalaze se zvučnici.

Ovaj patent ne znači da će Xiaomi zaista proizvesti ovakav uređaj, jer proizvođači smartphonea često patentiraju uređaje koji nikad ne stignu na tržište.

Xiaomi je i ranije imao nekoliko patenata koji su uključivali preklopni mobitel sličan Z Flipu, mobitel s pop-up mehanizmom sa sedam kamera, mobitel s ekranom na obje strane, kao i mobitel s dvije selfie kamere smještene u rupice na ekranu, piše GSMArena.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Tutoriali

Ako ste izgubili Android mobitel ili tablet, moguće je da ćete ga lako pronaći. Svi smo danas ovisni u nekoj mjeri o modernoj tehnologiji,...

Xiaomi

Tvrtka Xiaomi će 30. rujna predstaviti tri nova pametna telefona (Mi 10T Lite, Mi 10T i Mi 10T Pro), a specifikacije dva modela su...

Recenzije

Malo po malo i došlo je vrijeme zamjene pametnog telefona. Xiaomi Mi MAX 3 je odlično služio skoro dvije godine, ali je jednostavno došlo...

Novosti

Clean Network program je najavljen u travnju ove godine, kao dio akcije Trumpove administracije da "zaštiti privatnost američkih građana i tvrtki".