Allcall

Video i specifikacije iz AllCalla: Rio S bit će otporan smartfon inovativnog dizajna i s dualnom kamerom

Iz mlade kineske kompanije AllCall objavljena je bombastična videoreklama i potpune specifikacije uređaja čije su značajke birali sudionici nagradne igre – All Call Rio S bit će, po svemu sudeći, tvrd smartfon sa dodatnim slojevima zaštite, u inovativnim bojama i s masivnom baterijom. Kad kažemo inovativne boje, mislimo na najavljivane “Jezero Baikal plava” i “Strastveno crvena”.

Dojam kakav želi ovaj smartfon ostaviti na tržištu svakako je dojam masivnosti i izdržljivosti, a za male novce. Na službenim fotografijama iz AllCalla preko Rija prelazi guma automobila – osim metalnog kućišta zaštićenog galvanskom prevlakom, tu je i trostruki sloj zaštite za staklo, što znači da je Rio S napravljen da bude što otporniji sa stražnje i s prednje strane, a i s rubova.

AllCall Rio imao je zaslon s dijagonalom 5 inča, a mlađi dvojac Rio S ga pretječe s 5,5-inčnim zaslonom – tehnologija zakrivljenog stakla prenesena je i na mlađeg od dvojca, a samo staklo ima nešto veći stupanj zakrivljenosti od prethodnika. Unutar zaslona svoju ulogu igrat će Android 7.0 Nougat. E, a koji to mobitel danas nema dualnu kameru? Pa, odgovor nam neće dati Rio S – njegova dualna kamera ima senzore u kombinaciji 8MP+2MP, no prednosti takve konfiguracije možda su više u imenu nego na djelu. Prednja kamera ima senzor razlučivosti 2MP.

Rio S u odnosu na svog prethodnika predstavlja unaprjeđenje i u hardverskom odabiru, no i dalje se radi o procesoru sa skromnim performansima – Mediatekovom MTK6737 procesoru pridruženo je 2GB radne memorije i tek 16GB interne – ona se može proširiti MicroSD karticom do 32GB. Poboljšanje vidimo i u kapacitetu baterije, Rio S dolazi s 3.200mAh, što je za 500mAh više od starijeg dvojca, a u videu je naznačeno da baterija može podnijeti dva dana intenzivnog korištenja, i 7 dana u stand-by modu.

No, iz AllCalla tvrde kako će uskoro objaviti još informacija o tehnologijama korištenima na dizajnu, a mi čekamo da stigne i koja vijest o cijeni.

>> Službena stranica AllCall Rio S

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh