Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Google Maps će omogućiti plaćanje javnog prijevoza i parkinga putem svoje aplikacije

Plaćanje parkinga putem Google Maps aplikacije trenutno postoji na više od 400 lokacija diljem SAD-a

Foto: Pixabay

Google Maps uvodi nove korisne značajke – mogućnost plaćanja parkinga i kupnju karata za vlak izravno iz aplikacije.

Riječ je o plaćanju parkinga direktno iz Google Maps aplikacije. Značajka funkcionira na način da kad se približite parkingu, na zaslonu vašeg pametnog telefona pojavit će se tipka za plaćanje parkinga s informacijom o zoni kojoj parkirni prostor pripada. Odatle, putem sustava plaćanja koji je povezan s Google računom (Google Pay ili neki drugi), možete platiti parking unošenjem broja zone koji piše na samom parkingu i to je sve – platili ste parking.

Kad je plaćanje uspješno izvršeno, aktivira se brojač i podsjetnik na produženje parkinga nekoliko minuta prije nego što vaše parking vrijeme istekne. Naravno, vaš mobitel možete koristiti uobičajeno, a Google Maps će po isteku parkiranja prikazati upozorenje.

Plaćanje parkinga putem Google Maps aplikacije trenutno postoji na više od 400 lokacija diljem SAD-a, a uskoro će ova opcija postati dostupna diljem svijeta gdje za to postoje tehnički uvjeti.

Osim usluge plaćanja parkinga, Google Maps nudi i plaćanje karata za gradski prijevoz.

Google nije jedini tehnološki div koji se pokušava povezati s javnim prijevozom. Uber i Lyft nedavno su počeli integrirati upute za javni prijevoz u svoje aplikacije. Korisnici koji žive u Denveru čak mogu kupiti i karte za vlak koristeći svoj Uber račun. Također, obje tvrtke rade na sofisticiranim algoritmima koji se oslanjaju na podatke tranzitnih agencija o rutama i redovima vožnje, piše The Verge.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Google je svoj dugo očekivani Google Maps tamni način rada najavio prije samo nekoliko tjedana, a od tada tvrtka radi danonoćno kako bi opciju...

Aplikacije

Čak i u najboljem vremenu, vožnja u krcatom vlaku ili autobusu nije ugodna, a danas u vrijeme pandemije koronavirusa može biti i opasna. To...

Aplikacije

Ako ste već dobro upoznati s ovom aplikacijom kao alatom za navigaciju, možete otkriti i njene druge korisne opcije.

Oglašavanje