Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Google Maps pokazuje u realnom vremenu kolika je gužva u vlaku ili autobusu

Foto: Pixabay

Čak i u najboljem vremenu, vožnja u krcatom vlaku ili autobusu nije ugodna, a danas u vrijeme pandemije koronavirusa može biti i opasna. To je jedan od razloga zbog kojeg je tvrtka Google objavila novi alat za aplikaciju Google Maps koji u realnom vremenu prikazuje kolika je gužva u vlaku ili autobusu.

Ovo je jedna od skoro 250 novih mogućnosti koje je Google dodao na Maps od početka pandemije koronavirusa, a među njima su i ključne informacije o zaštiti zdravlja te upozorenja koja se odnose na koronavirus.

Google Maps koristi podatke drugih korisnika Mapsa kako bi utvrdio koliko mobitela, odnosno ljudi ima u vlaku ili autobusu u tom trenutku.

Foto: Google

Googleova predviđanja tranzita koriste objedinjene i anonimne podatke Povijesti lokacija, a dostupna su od prošle godine. No, Maps je ranije mogao odrediti samo koliko će popunjen biti vlak u određeno vrijeme, dok sad može predvidjeti i koliko je vlak trenutno popunjen, piše Mashable.

Uz navedenu opciju, Maps će uskoro ponuditi i sličnu funkciju koja će obavještavati korisnike o vremenu dostave naručene hrane, kao i o statusu dostave u realnom vremenu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Google

Tvrtka Google nedavno je predstavila novu verziju Android operativnog sustava – Android 12. Jedna od interesantnijih opcija vezana je za način slanja SMS poruka....

Aplikacije

Plaćanje parkinga putem Google Maps aplikacije trenutno postoji na više od 400 lokacija diljem SAD-a

Aplikacije

Instagram uvodi novu mogućnost koja olakšava korisnicima vraćanje izbrisanih postova. Opcija “Recently Deleted” uvedena je kako bi se korisnici zaštitili od hakera koji brišu...

Aplikacije

U posljednje vrijeme, Instagram naveliko objavljuje ažuriranja za svoj servis. Nedavno je desktop aplikacija dobila podršku za karusel pregled Storiesa, a sad tvrtka radi...

Oglašavanje