Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Google Maps pokazuje u realnom vremenu kolika je gužva u vlaku ili autobusu

Foto: Pixabay

Čak i u najboljem vremenu, vožnja u krcatom vlaku ili autobusu nije ugodna, a danas u vrijeme pandemije koronavirusa može biti i opasna. To je jedan od razloga zbog kojeg je tvrtka Google objavila novi alat za aplikaciju Google Maps koji u realnom vremenu prikazuje kolika je gužva u vlaku ili autobusu.

Ovo je jedna od skoro 250 novih mogućnosti koje je Google dodao na Maps od početka pandemije koronavirusa, a među njima su i ključne informacije o zaštiti zdravlja te upozorenja koja se odnose na koronavirus.

Google Maps koristi podatke drugih korisnika Mapsa kako bi utvrdio koliko mobitela, odnosno ljudi ima u vlaku ili autobusu u tom trenutku.

Foto: Google

Googleova predviđanja tranzita koriste objedinjene i anonimne podatke Povijesti lokacija, a dostupna su od prošle godine. No, Maps je ranije mogao odrediti samo koliko će popunjen biti vlak u određeno vrijeme, dok sad može predvidjeti i koliko je vlak trenutno popunjen, piše Mashable.

Uz navedenu opciju, Maps će uskoro ponuditi i sličnu funkciju koja će obavještavati korisnike o vremenu dostave naručene hrane, kao i o statusu dostave u realnom vremenu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Snapchat će od sada omogućiti kreatorima prikaz koliko subscribera imaju. Ovo je prvi put da Snapchat svojim korisnicima daje bilo kakvu metriku usmjerenu ka...

Aplikacije

Ako ste već dobro upoznati s ovom aplikacijom kao alatom za navigaciju, možete otkriti i njene druge korisne opcije.

Aplikacije

Ograničavanje tko može odgovarati na tweetove se uvodi kao pomoć u spriječavanju zlostavljanja i uznemiravanja na platformi.