Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Indija zabranila PUBG Mobile i preko 100 kineskih aplikacija

PUBG Mobile u Indiji igra oko 40 milijuna mjesečno aktivnih igrača.

Foto: PUBG Mobile

Indija je zabranila više od 100 aplikacija povezanih s Kinom, uključujući popularnu mobilnu igru PUBG, pozivajući se na zabrinutost oko cyber sigurnosti dok eskaliraju geopolitičke napetosti na granici ovih dviju susjednih država.

Indijsko Ministarstvo za elektroniku i informacijske tehnologije zabranilo je 118 aplikacija koje su procijenili “štetnim za suverenitet i integritet Indije, obranu Indije, sigurnost državnog i javnog poretka”. Ovaj potez trebao bi pomoći “zaštiti interese indijskih korisnika mobilne i internetske mreže”. Ova odluka je ciljani potez kako bi se osigurala sigurnost i suverenitet indijskog internetskog prostora”, izjavili su iz Ministarstva, a piše Tech Crunch.

Indijske vlasti su u lipnju zabranile 59 aplikacija koje su napravile kineske tvrtke, a među njima se našao i TikTok koji je bio iznimno popularan u Indiji.

Na listi nove zabrane našle su se aplikacije WeChat Work, Tencent Weiyung, pretraživač sustava Baidu, igra Rise of Kingdoms, VPN za TikTok, Mobile Taobao, Youko, Sina News, CamCard i mnoge druge.

Među zabranjenim aplikacijama našla se i popularna igra PUBG Mobile, ali ne i njene verzije za desktop i konzolu. PUBG Mobile je daleko najpopularnija, a u Indiji je igra oko 40 milijuna aktivnih igrača mjesečno.

Indijske vlasti su priopćile da su dobile nekoliko prijava koje se odnose na zloupotrebu aplikacija, a neke od njih su navodno korištene za krađu podataka korisnika i slanje na servere koji se nalaze izvan Indije.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Iz Twittera su potvrdili da je i O'Keefov osobni račun privremeno zaključan zbog kršenja istih pravila

Aplikacije

Ovo je prvi put da platforma za digitalnu zabavu sponzorira veliki UEFA-in događaj

Aplikacije

U posljednje vrijeme, Instagram naveliko objavljuje ažuriranja za svoj servis. Nedavno je desktop aplikacija dobila podršku za karusel pregled Storiesa, a sad tvrtka radi...

Aplikacije

Ove promjene su usmjerene ka povećanju sigurnosti maloljetnika na TikToku.