Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Instagram će onemogućiti komunikaciju odraslih s tinejdžerima koje ne prate

Foto: Pixabay

Instagram pokreće niz preventivnih mjera kako bi zaštitio tinejdžere koji su često meta seksualnih predatora. Odraslim osobama će od sada biti onemogućeno slanje poruka osobama mlađim od 18 godina koje ih ne prate. Ograničenje djeluje po principu kombinacije dobi korisnika koju korisnik navodi kod prijave i strojnog učenja koje predviđa starost ljudi na aplikaciji.

Tinejdžeri će i sami dobiti obavijesti o sigurnosti u svom DM-u ako im starija osoba stalno šalje zahtjeve za prijateljstvo i poruke. Korisnici mlađi od 18 će biti u mogućnosti izravno blokirati odraslu osobu, prijaviti je ili postaviti ograničenja, piše Engadget.

Iz Instagrama su najavili da će se obavijesti početi pojavljivati u određenim zemljama u ožujku, a uskoro bi nove postavke trebale postati dostupne široj javnosti. Osim toga, tvrtka aktivno istražuje načine kako bi automatski sakrila komentare odraslih korisnika na javnim objavama.

Instagram je već ranije poticao tinejdžere da koriste privatne račune i ažurirao svoj Vodič za roditelje s najnovijim alatima za privatnost i sigurnost. Nove mjere bi trebale olakšati djeci i njihovim roditeljima u prepoznavanju opasnosti na društvenoj platformi.

Ipak, i dalje je nejasno kako će ograničenja u DM-u funkcionirati u praksi, ali svakako ovakvi potezi bi mogli obeshrabriti seksualne predatore i smanjiti uznemiravanje mladih korisnika.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Ruske vlasti najavljuju da će blokirati Twitter u cijeloj zemlji u sljedećih mjesec dana, osim ako tvrtka ne udovolji zahtjevima za uklanjanje određenog sadržaja....

Aplikacije

TikTok aplikacija je službeno zabranjena u Pakistanu, nakon što je Visoki sud u gradu Peshawaru donio odluku i naložio telekomunikacijskoj upravi – Pakistan Telecom...

Aplikacije

Riječ je o opciji koja nosi naziv "Live Rooms", a omogućuje do četvero sudionika u "live video-pozivu"

Aplikacije

Iz Twittera su potvrdili da je i O'Keefov osobni račun privremeno zaključan zbog kršenja istih pravila

Oglašavanje