Aplikacije

Mathpix: Besplatna aplikacija za rješavanje matematičkih jednadžbi

Foto: io9.com

Ako ste u potrazi za aplikacijom koja će vam pomoći u rješavanju matematičkih jednadžbi, onda je odgovor na vašu potragu – Mathpix! Iako već postoje slične aplikacije, Mathpix je prva koja će skenirati ručno napisane jednadžbe. Aplikacija je potpuno besplatna… 

Svi iOS korisnici s matematičkom glavoboljom recite “dragička”! Predstavljamo vam aplikaciju Mathpix (klikni ovdje za preuzimanje), besplatnu aplikaciju za rješavanje matematičkih jednadžbi! Sve što trebate je skenirati zadatak kamerom, te biti spojeni na server koji će vam u najkraćem mogućem roku poslati rješenje vaše jednadžbe.

Kako radi Mathpix pogledajte u videu:

Mathpix se od sličnih aplikacija razlikuje po tome što vrlo dobro “čita” i ručno napisane matematičke zadatke, što do sada nije bio slučaj. Naravno, potrebno je da je imate pristojan rukopis. Također, aplikacija je potpuno besplatna, dok se većina drugih iOS aplikacija takve namjene naplaćuje.

Dodajmo još kako aplikacija zahtjeva minimalno iOS 8,4, te da je kompatibilna s iPhone, iPad i iPod touch uređajima.

Android korisnici koriste Photomath

Ako nemate niti jedan uređaj iz Apple laboratorija, te vam je potrebna slična aplikacija na vašem Android uređaju, preporučujemo Photomath. Prema ocjenama korisnika vrlo dobra aplikacija, s preko 10 milijuna preuzimanja.

Napomena: Korištenje ovakvih aplikacija nije dozvoljeno u školama, stoga ove i slične aplikacije mogu služiti kao pomoć oko shvaćanja matematičkih jednadžbi.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh