Aplikacije

Najbolje aplikacije za učenje stranog jezika

Ako ste već u Njemačkoj ili Irskoj, vjerojatno znate za neke od aplikacija o kojima ćemo prodiskutirati. Napatili ste se tražeći najbližu “tankštelu”, a kako pri ruci niste imali profesora stranog jezika iz srednje, pomoć ste potražili na svom pametnom telefonu.

Aplikacije za učenje stranog jezika nisu više samo oblik dokolice ili nužan alat za prolazak na pismenom, nego su postale vitalan oblik komunikacije za ljude koji su trbuhom za kruhom završili u drugoj zemlji, gdje su zatekli drugi jezik i drugačiju kulturu i običaje.

ATi Studios

Ovdje se ne radi o imenu aplikacije kao takve, nego o imenu razvojne kuće. Objavili su više aplikacija, od kojih je svaka namijenjena drugom jeziku. Naći ćete tako aplikacije za engleski, njemački, francuski i još njih nekoliko. Zanimljivo, postoji aplikacija za hrvatski jezik.

Cijena: besplatno

Babbel

Poznato ime nudi hrvanje s desetak jezika, a u njemu će se naći kako početnici, tako i uznapredovali učenici nekog od njih. Prilagođen je prirodnom jeziku, tako da nećete uzalud i napamet mlatiti neke čudne izraze, nego ćete svladati “stranjski” na način kako se zaista koristi.

Cijena: besplatan za početnike, napredni stupnjevi se naplaćuju

Busuu

Najzastupljeniji jezici svijeta našli su se i u Busuu, koji za početnike donosi besplatne lekcije. Vježbat ćete čitanje, pisanje i govor, kako biste zaokružili učenje svake pojedine riječi. 22,5 sati učenja s ovom aplikacijom jednako je pohađanju cijelog semestra, pa je svakako valja uzeti u obzir.

Cijena: besplatan za početnike, napredni stupnjevi se naplaćuju

Duolingo

Duolingo nudi izbor između velikog broja jezika, koje ćete učiti kroz jednostavan princip igranja i natjecanja. Svaki sljedeći korak donosi nove riječi i izraze, poznavanje kojih će se pokazati vitalim za svladavanje sljedećih razina. Možda će vam se u početku činiti bezazlenom, no kasnije će se, kad shvatite da puno toga naučenog možete jednostavno primijeniti u praksi, pokazati prava snaga ove aplikacije.

Cijena: besplatno

Memrise

Početne lekcije ove aplikacije jednostavne su i besplatne, rađene na ideji kako učenje treba biti zabavno. Napredovanjem kroz nivoe doći ćete do složenijih dijelova koji se naplaćuju; ukoliko vam se svidio način na koji vas ova aplikacija uči, imat ćete motivacije platiti za dodatnu izobrazbu.

Cijena: besplatan za početnike, napredni stupnjevi se naplaćuju

Rosetta Stone

Najprofesionalnije sredstvo među svim sličnim alatima za učenje stranog jezika. Iza Rosetta Stone su godine iskustva, a stečena praksa implementirana je u nekoliko aplikacija s ciljem da budu što jednostavnije za korištenje. U ponudi imaju i aplikaciju namijenjenu djeci, pa ukoliko se selite s klincima, eto i za njih načina da što prije nauče pokoju stranu riječ.

Cijena: varira od aplikacije do aplikacije

Ponuda ne staje s ovih nekoliko gore nabrojanih, dapače. Naći ćete i domaće aplikacije za učenje jezika i svaka je od njih korisna na svoj način. Isto tako, ukoliko ste koliko-toliko svladali osnove, tu je i Google Prevoditelj; odlično će poslužiti za pokoju nepoznatu riječ ili jednostavniji izraz.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh