Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Nove opcije uskoro stižu na WhatsApp

Jedna od njih bi trebala biti mogućnost dodavanja novih kontakata putem QR koda.

Foto: Pixabay

Već dugo se priča o tome da WhatsApp radi na par potpuno novih opcija, a jedna od njih bi trebala biti mogućnost dodavanja novih kontakata putem QR koda. Nove opcije tvrtka je sad i službeno najavila.

QR kod opcija svakom korisniku dodjeljuje njegov jedinstveni kod, koji drugi mogu skenirati svojim uređajem kako bi tu osobu dodali u svoje kontakte. Po pitanju sigurnosti i privatnosti (ako se korisnikov kod nađe na internetu), postojat će opcija resetiranja vlastitog koda.

Drugi veliki novitet trebao bi biti uvođenje animiranih naljepnica, za koje iz tvrtke kažu da su “puno ekspresivnije od statičnih naljepnica”.

Osim toga, WhatsApp se fokusirao i na unaprjeđenje video poziva pa će korisnici dobiti mogućnost, u okviru grupnih video poziva, samo pritiskom na sliku jednog od sugovornika uvećati prikaz njegovog videa.

Također, korisnike očekuje nova prečica za grupne pozive do 8 osoba, koji će se moći započeti samo jednim klikom na nju, piše Android Authority.

Osim novih opcija za mobilne uređaje, stiže i jedan novitet za desktop verziju WhatsApp-a. Ova verzija dobiva dark mode, odnosno tamni način rada.

Ako ste među onima koji WhatsApp koriste na svom računalu, a još uvijek ne možete aktivirati ovu opciju, iz tvrtke poručuju da će ona postepeno postajati dostupna tijekom sljedećih par tjedana.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Google je još u svibnju ponudio alat uz pomoć kojeg se sadržaj može preseliti sa Google Play Music na YouTube Music.

Aplikacije

Glasnogovornik Facebooka rekao je da je u pitanju greška koju zaposlenici pokušavaju popravit.

Aplikacije

Messenger službeno dobiva i "app lock" mogućnost, čime se dodaje još jedan sloj sigurnosti.

Aplikacije

Iz Vibera su poručili da su posvećeni tome da korisnicima priušte izražavanje na najjasniji mogući način.

Oglašavanje