Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Novo ažuriranje Facebook Messengera olakšava upravljanje neželjenim porukama

Facebook je na svom blogu objavio da uvodi strožu kontrolu primljenih zahtjeva za poruke pa će korisnici lakše moći obrisati veliki broj zahtjeva koji su im poslani sa sumnjivih profila

Foto: Pixabay

Novo ažuriranje aplikacije Facebook Messenger donosi novu opciju koja će korisnicima pomoći u borbi s neželjenim zahtjevima za kontakte i razgovore.

Facebook je na svom blogu objavio da uvodi strožu kontrolu primljenih zahtjeva za poruke pa će korisnici lakše moći obrisati veliki broj zahtjeva koji su im poslani sa sumnjivih profila. Osim toga, tvrtka navodi da radi na “novim načinima kako olakšati ljudima prijavu zlostavljanja i uznemiravanja” pružajući “bolje povratne informacije” o statusu prijavljenih poruka, piše Engadget.

Tvrtka podsjeća korisnika i na sustave zaštite koje su implementirali prošle godine. Među njima i App Lock koji je povezan s biometrijom vašeg pametnog telefona, što može pružiti dodatnu razinu sigurnosti vašeg Messenger sadržaja. Također, već postoji mogućnost potpunog isključivanja zahtjeva za poruke.

Messenger ima i mogućnost slanja obavijesti korisnicima o pokušajima phishinga, kao i automatsko zamagljivanje slika u neželjenim porukama.

Kao svoj sljedeći korak u zaštiti korisnika, Facebook najavljuje uvođenje opcije koja će moći prepoznati osobu koja kontaktira veliki broj ljudi istovremeno ili šalje zahtjeve za prijateljstva maloljetnim korisnicima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Mark Zuckerberg prošlog je tjedna gostovao na audio chat aplikaciji Clubhouse, a nedugo nakon toga pročula se vijest da tvrtka Facebook radi na vlastitoj...

Aplikacije

Ova značajka mogla bi učiniti platformu sigurnijom za korisnike koji je odluče koristiti

Aplikacije

Nova politika privatnosti će na snagu stupiti 15. svibnja, a ne 8. veljače kao što je isprva bilo planirano te se korisnicima poručuje da...

Aplikacije

Oni koji ne prihvate izmijenjene uvjete privatnosti do 8. veljače, više neće moći koristiti aplikaciju.

Oglašavanje