Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Novo ažuriranje na Telegramu omogućuje prijenos povijesti razgovora s WhatsAppa

Nova značajka dostupna je na Android-u i iOS-u te prilično dobro funkcionira.

Foto: Pixabay

Chat aplikacije Signal i Telegram iz dana u dan sve više koriste veliki odljev korisnika s najpopularnije chat aplikacije na svijetu WhatsAppa.

Kako bi privukao što više korisnika, Telegram u svom novom ažuriranju donosi mogućnost uvoza povijesti razgovora iz drugih aplikacija, uključujući WhatsApp.

Nova značajka dostupna je na Android i iOS operativnim sustavima i prilično dobro funkcionira. Za WhatsApp koristi se uobičajeni postupak prijenosa, a generirana ZIP datoteka direktno se uvozi u Telegram, prenosi 9to5google.

Dakle, kako bi prebacili poruke potrebno je odabrani razgovor podijeliti iz WhatsAppa, a zatim u izborniku odabrati Telegam i lokaciju na koju želite ubaciti poruke.

“Uvoz” poruka na Telegram podrazumijeva i sve pripadajuće fotografije, video zapise i ostale datoteke. Jedina razlika je ta što će takvi sadržaji imati oznaku “imported”(uvezeno).

Povijest razgovora s dosadašnjim kontaktima tako neće biti izgubljena, a to je bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg su mnogi oklijevali napustiti WhatsApp aplikaciju.

Međutim, postoji i jedan problem. Prema pisanjima 9to5Mac web stranice, primijećeno je da je nakon ovog ažuriranja, uslijedilo još jedno ažuriranje kojim je nova opcija uklonjena.

Takav potez sugerira da opcija “uvoza” iz WhatsAppa možda još uvijek nije potpuno spremna za korištenje, ali dobro je da korisnici koji su se odlučili za prelazak na Telegram mogu biti sigurno da njihovi podaci i razgovori s WhatsAppa neće nestati nakon brisanja aplikacije.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

WhatsApp se suočio s burnom reakcijom korisnika otkad je objavio da želi ažurirati svoju politiku privatnosti promjenama koje će omogućiti Facebooku prikupljanje svih podataka...

Aplikacije

WhatsApp je najavio ažuriranje u siječnju, a mnogi korisnici su se odlučili prebaciti na druge aplikacije zbog zaštite svoje privatnosti i sigurnosti

Aplikacije

Ovaj malware širi se putem žrtvinog WhatsAppa automatskim odgovorom na bilo koju primljenu WhatsApp poruku.

Aplikacije

End-to-end enkripcija znači da samo pošiljatelj i primatelj poruke mogu pročitati poruku.

Oglašavanje