Aplikacije

Ove funkcije bi Messenger mogao imati u budućnosti

Facebook Messenger bi vam u SAD-u mogao poslužiti da pozovete Uber (taxi), napravite anketu unutar grupnog razgovora, ili izvršite plaćanje direktno sugovorniku koji od vas to zatraži. No ista ta aplikacija u Hrvatskoj ne nudi takve mogućnosti.

Znate li da, iako koristite identičnu aplikaciju, istu verziju, isti uređaj, isti operativni sistem, da ona u Hrvatskoj ne mora nuditi identične funkcije kao u SAD-u? Klasičan primjer za to je Messenger, aplikacija za dopisivanje u vlasništvu Facebooka.

Tako primjerice Amerikanci preko ove aplikacije mogu vrlo jednostavno, uz nekoliko dodira prstom, pozvati Uber taxi. Iako je Uber dostupan u Zagrebu, pa i mnogim drugim gradovima koji nisu dio Sjedinjenih Američkih Država, ta funkcija rezervirana je samo za američko tržište.

Sličan primjer su i dvije nove funkcije, koje je prije nekoliko dana Messenger predstavio na Facebooku. Prva funkcija nudi vam mogućnost kreiranja ankete u razgovoru, što može biti vrlo korisno u grupnim razgovorima (jer, realno, u razgovoru dviju osoba ne bi puno značio).

facebookmessengerpolls-ankete

Druga funkcija je takozvani “chat asistent”, koji će vam pomoći da realizirate novčana potraživanja od sugovornika. Tako da ako napišete neku od fraza “IOU” ili “You owe me” (duguješ mi, nap. a), aplikacija će ponuditi sugovorniku da vam plati karticom.

facebookmessengerpaymentschatassist

Ovo su samo neke od funkcija koje nisu dostupne svima u istoj aplikaciji. I dok se “chat asistent” i prvospomenuta Uber narudžba ne čine prijeko potrebnim, funkcija ankete ne bi trebala biti rezervirana samo za SAD. Vjerujemo kako će ona uskoro postati globalno dostupna.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh