Geekmaxi
Aplikacije

Ovo je igra na kojoj je Nintendo zaradio najviše – ne, nije Super Mario!

Iako su nam u fokusu pametni telefoni a tek poslije toga aplikacije za njih, nisam mogao zaobići zanimljivu vijest koju je objavio Sensor Tower, a prenio Android Authority: Nintendo je na svojim aplikacijama za Android i iOS zaradio planinu novaca, ali najlukrativnija među njima nije Super Mario.

>> Pogledaj naš prijedlog jeftinih telefona!

Uvjerljivo prva na listi je Fire Emblem Heroes, koja je utržila golemih 295 milijuna dolara. Ova je strategijska igra po tome daleko ispred najpoznatijeg vodoinstalatera, koji je zaradio (i dalje jako, jako lijepih) 56 milijuna dolara. Nintendo ne krije da je od Super Maria očekivao puno više. Trebao je zapravo postati zvijezda kompanije i njihova najuspješnija aplikacija, ali nekoliko je stvari tome stalo na put.

Nintendo misli da je mogao zaraditi više – Super Mario Run

Najvažniji je način naplate: Super Mario jest besplatan, ali u samo prvih nekoliko nivoa. Nakon toga je potrebno izdvojiti za aplikaciju nemalih 9,99 dolara, čime se otključava pristup punoj verziji igre. Ovo je očigledno bila prevelika zapreka za mnoge potencijalne kupce, koji su se očito radije odlučili potražiti nešto pristupačnije.

Fire Emblem Heroes ima drugu filozofiju: u potpunosti je besplatan za igranje, ali postoji sustav naplate kroz mikrotransakcije. Budući da je izvanredno popularan u Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama, na taj je način uspio namaknuti spomenutih 295 milijuna dolara.

Od nje se puno očekuje – Super Mario Kart

Velikoj zaradi unatoč, ova aplikacija gleda u leđa Clash of Clans odnosno Pokemon Go, koje su u godinu dana uspjele zaraditi po milijardu dolara(!) svaka. Nintendo uskoro izlazi s novom igrom – Super Mario Kart – pa će, poučen iskustvima, dobro razraditi strategiju nastupa na tržištu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh