Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Snapchat želi postati sigurnija platforma za tinejdžere s više roditeljskog nadzora

Foto: Pixabay

Snap je odlučio poduzeti određene korake kako bi osigurao sigurnije iskustvo za svoje najmlađe korisnike. Tvrtka radi na skupu alata za obiteljsku sigurnost.

U intervjuu na WSJ Tech Live (putem TechCruncha), izvršni direktor Evan Spiegel govorio je o svojoj viziji koja bi omogućila roditeljima da prate svoje tinejdžere dok se služe Snapchatom.

“Jedan od ciljeva proizvoda je otvoriti dijalog između roditelja i djece o njihovim iskustvima u aplikaciji” rekao je Spiegel, nadajući se da će se pomoći roditeljima u vrijeme kada slične platforme negativno utječu na mlade tinejdžere. Uz to, Spiegel je također spomenuo da rade na internom sustavu roditeljske kontrole koji se zove “Obiteljski centar”, piše The Verge.

Iako tvrtka još nije spremna podijeliti pojedinosti o najavljenim proširenim roditeljskim nadzorima, ipak je nataknula da roditeljski alati koje razvija imaju za cilj omogućiti roditeljima bolji uvid u aktivnost svoje djece kako bi ih jednostavnije zaštitili, a na načine koji ne ugrožavaju njihovu privatnost ili sigurnost podataka.

Prošlog mjeseca, Snap je najavio zapošljavanje osobe na mjesto “Globalnog voditelja za sigurnost platforme”, koja će biti zadužena za organiziranje i proaktivnost sigurnosne strategije tvrtke. Iz tvrtke su također naveli da je njihov cilj pomoći educirati i osnažiti mlade ljude da donesu ispravne odluke kako bi poboljšali svoju sigurnost na internetu, a uz to žele pomoći roditeljima da budu zvijezde vodilje djeci dok se koriste digitalnim uslugama.

Ovakav potez će zapravo biti nadogradnja roditeljskih alata, s obzirom na to da roditeljski alati za Snapchat već postoje, ali nisu toliko invazivni kao određene usluge trećih strana. Ipak, alati trećih strana trenutno imaju ograničenja na popularnim uređajima poput iPhonea, a to predstavlja temeljni nedostatak.

Omogućavanje trećim stranama da prikupljaju informacije o tinejdžerima u ime sigurnosti predstavlja opasan presedan za privatnost i sigurnost. Osim toga, ako Snapchat na kraju dopusti drugim korisnicima (roditeljima) da vide što njihova djeca rade, negdje se stvaraju rupe u privatnosti što bi moglo imati dodatne posljedice.

Iako bi roditeljima koristio dubinski uvid u aktivnost njihove djece, Spiegel je u pravu kada kaže da bi roditelji trebali otvoreno razgovarati s djecom o tehnologiji koju koriste i naučiti ih kako se odnositi prema uznemiravajućem sadržaju na tim platformama.

U svibnju se tvrtka Snap suočila s tužbom zbog smrti tinejdžera koji je podlegao zlostavljanju putem interneta. U to vrijeme, tvrtka je odgovorila povlačenjem pristupa API-iju iz dvije aplikacije za anonimne poruke, iako se njihovo korištenje od strane maloljetnika čini kao previd za tvrtku. Obiteljski centar bi trebao bolje zaštiti tinejdžere bez ugrožavanja privatnosti i omogućiti roditeljima bolji nadzor djece.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Spotify radi na masovnom ažuriranju koje će omogućiti korisnicima da po prvi put na ovoj platformi blokiraju drugog korisnika. Korisnici su se ranije morali...

Aplikacije

Nova istraživanja su pokazala da je Telegram postao popularan kod cyber kriminalaca te da se pojavljuje kao alternativa dark webu. Cyber kriminalci ga koriste...

Aplikacije

Nakon što je prošle jeseni Tinder omogućio videorazgovore, aplikacija sada omogućava korisnicima da dodaju više klipova na svoj profil. To će, prema navodima tvrtke,...

Aplikacije

Instagram testira opciju koja bi trebala omogućiti dijeljenje fotografija putem web preglednika na stolnom računalu. Facebook je potvrdio testiranje te u izjavi istaknuo je...

Oglašavanje