Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

TikTok profili korisnika mlađih od 16 godina automatski će biti privatni

Ove promjene su usmjerene ka povećanju sigurnosti maloljetnika na TikToku.

Foto: Pixabay

TikTok je pooštrio postavke privatnosti za desetak milijuna dječjih računa kako bi djecu zaštitio te onemogućio potencijalnim predatorima i zlostavljačima komunikaciju s djecom.

Svi profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina bit će automatski privatni, što znači da će profilima moći pristupiti samo korisnici čiji zahtjev za praćenje bude odobren, a time će dobiti i mogućnost komentiranja videa.

Uz to, ovaj potez također onemogućuje ostalim korisnicima preuzimanje videozapisa korisnika mlađih od 16 godina ili korištenje istih kao dio Duet and Stitch značajke, popularnog TikTok modela distribucije koji omogućuje ljudima integraciju tuđih videozapisa u svoje vlastite, piše Business Insider.

Djeca u dobi između 13 i 15 godina moći će “odobravati” prijatelje i omogućavati im komentiranje videa, a imat će i izbor žele li da njihovi klipovi budu javno dostupni ili ne. No, njihovi profili neće biti predlagani drugim korisnicima.

Predstavnik TikTok-a nije otkrio informaciju na koliko će korisnika ova promjena utjecati, ali TikTok ima jako puno mlađih korisnika u usporedbi s drugim aplikacijama.

Iako se udio mladih korisnika razlikuje ovisno o zemlji, The New York Times je u kolovozu otkrio da interni podaci tvrtke sugeriraju da je više od trećine TikTok korisnika u SAD-u mlađe od 15 godina.

Ove promjene su usmjerene ka povećanju sigurnosti maloljetnika na TikToku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Samsung

Vlasnici premium Samsung pametnih telefona mogu pronaći brojne popuste i ponude preko Samsung Members aplikacije. Također mogu skinuti i kod ili vaučer, koji mogu...

Aplikacije

PUBG Mobile u Indiji igra oko 40 milijuna mjesečno aktivnih igrača.

Aplikacije

Do Mayerove ostavke je došlo samo nekoliko dana nakon što je TikTok tužio administraciju Donalda Trumpa.

Aplikacije

Korisnici koji žele zaraditi od TikToka moraju biti stariji od 18 godina, živjeti u SAD-u i dosljedno objavljivati originalne video snimke koje su u...