Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Twitter trajno zabranio račun Project Veritasa

Iz Twittera su potvrdili da je i O’Keefov osobni račun privremeno zaključan zbog kršenja istih pravila

Foto: Pixabay

Twitter je u četvrtak trajno zabranio račun koji pripada Project Veritasu, konzervativnoj grupi koju je osnovao kontroverzni aktivist James O’Keefe.

Do odluke je došlo nakon onoga što je glasnogovornik Twittera opisao za CNN Business kao opetovano kršenje pravila platforme koja zabranjuju dijeljenje ili prijetnje dijeljenjem tuđih privatnih podataka bez pristanka.

Twitter je odbio reći koji su konkretni tweetovi možda pokrenuli akciju izvršenja. No, u objavi na javnom Telegram kanalu Project Veritasa u četvrtak popodne, grupa je rekla da je do blokade došlo nakon što je objavila video u kojem je potpredsjednik tvrtke Facebook.

Naravno, Project Veritas se odlučio žaliti na ovu odluku jer smatraju da nije povrijeđena privatnost.

Također, iz Twittera su potvrdili da je O’Keefov osobni račun privremeno zaključan zbog kršenja istih pravila, te da će O’Keefe morati ukloniti nasilni sadržaj prije nego što ponovno dobije dozvolu za korištenje tweetova, prenosi CNN.

Nakon nedavnih događanja u SAD-u, vlasnici društvenih mreža su ozbiljno shvatili dužnost brige o tome kakve se informacije dijele, jesu li istinite i kakav utjecaj mogu imati na korisnike. Do sad su blokirani brojni računi, a među njima i onaj bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Promjena je dio stalnih napora tvrtke na poboljšanju Twitter API-ja, skupa alata koji pruža onima izvan tvrtke da izgrade nešto na Twitteru ili koriste...

Aplikacije

PUBG Mobile u Indiji igra oko 40 milijuna mjesečno aktivnih igrača.

Aplikacije

Ograničavanje tko može odgovarati na tweetove se uvodi kao pomoć u spriječavanju zlostavljanja i uznemiravanja na platformi.

Oglašavanje